Agnetha Fältskogs besked efter tystnaden – därför drog hon sig tillbaka från rampljuset: ”En risk att…”

För en tid sedan chockade Abba en hel värld när de meddelade deras comeback.

Under många år har Agnetha Fältskog levt ett tillbakadraget liv, och nu berättar hon om beslutet bakom kulisserna.

– Jag har ju aldrig dragit mig tillbaka på det sättet, men jag är restriktiv och jag känner att det står så mycket och har stått så mycket om oss, säger hon i ”Svensktoppen” i P4.

De har sålt miljontals album och den svenska supergruppen Abba har genom åren blivit ett världsfenomen.

Så efter 39 års tystnad chockerade de alla när de för en tid sedan meddelade att de skulle göra comeback.

Bandet överraskade inte bara med nya låtar – de meddelade också att de ska släppa ett album.

– När vi hade de här två låtarna så kändes lite tunt, ”ska vi inte göra några till?” och vi gjorde några till och det blev bra och sen tänkte vi att vi kör vidare och kör ett helt album, sa Benny Andersson till SVT.

Även Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad som annars lever ett liv utanför rampljuset delade med sig av sina känslor kring återföreningen.

– Jag hade så roligt under våra första inspelningsdagar för några år sedan, att när Benny ringde och frågade om jag kunde tänka mig att sjunga lite mer så tvekade jag inte ett ögonblick! Och vilka låtar! Respekt och kärlek till dessa exceptionellt talangfulla, i sanning geniala låtskrivare! Det var så glädjefullt att arbeta med gruppen igen. Jag är lycklig över det som vi har gjort och jag hoppas innerligen att våra fans känner detsamma, sa Anni-Frid Lyngstad i uttalandet.

– När vi samlades i studion igen hade jag ingen aning om vad jag hade att vänta … Men Bennys inspelningsstudio är en så trivsam och trygg miljö att innan jag visste ordet av så hade jag jätteroligt! Jag kan knappast tro att det här ögonblicket kommit till slut. Att vi nu ska dela det här med hela världen!, sa Agnetha Fältskog i uttalandet.

Och mottagandet blev otroligt.

LÄS MER: Abba-stjärnornas barn har vuxit upp – detta gör de i dag utanför rampljuset

Klättrade snabbt på listorna

Båda singlarna ”I Still have faith in you” och ”Don’t shut me down” började snabbt klättra på singellistorna.

Det varma mottagandet från världen och fansen, har varit värmande för Agnetha Fältskog.

Artisten berättar i en stor intervju ”Svensktoppen” i P4 om känslorna kring återföreningen.

– Det är helt fantastiskt. Vi är ju så vana vid alla listor och vi har en enorm framgång i många länder, men ”Svensktoppen”, det är vårat hemland och den publiken som man har här hemma. Det är klart att det betyder jättemycket, säger hon i intervjun.

Agnetha Fältskog
Foto: SVT

I samband med återföreningen är det också många som efterfråga när alla fyra kan tänkas syna tillsammans igen offentligt.

Agnetha berättar att det finns en viss tvekan inför detta.

– Det vågar jag inte riktigt säga, därför att vi är lite äldre nu och har lite småkrämpor. Men vi kämpar på och jag vågar inte säga det riktigt. För det är lite ovisst, det är det. Nu känner vi att nu är vi så glada för att vi har fått ihop det här.

Beslutet om privatlivet

Agnetha liksom Anni-Frid har sedan många år tillbaka levt ett tillbakadraget liv långt ifrån rampljuset.

STOCKHOLM 2016-01-20 Agnetha Fältskog och Thomas Johansson (Live Nation Sweden) anländer till galapremiären av Mamma Mia! The Party på Tyrol i Stockholm. Foto: Anders Wiklund / TT

Fältskog menar att hon själv inte medvetet har flytt ett offentligt liv, men att hon är mer sparsam om sina framträdanden.

– Jag har ju aldrig dragit mig tillbaka på det sättet, men jag är restriktiv och jag känner att det står så mycket och har stått så mycket om oss. Och vi har gjort väldigt mycket intervjuer. Det är en risk att man pratar sönder det på något vis och man vill ha en liten bit för sig själv också i det privata och så, säger hon i P4-intervjun.

Vi önskar er alla fyra allt gott. Ni är helt magiska!