Agnetha och Anni-Frids hemliga liv utomlands: ”Tid med barnbarnen är lyx”

Under 70-talet var ABBA världens största band. De reste jorden och runt – och var påpassade precis överallt. Nyfikenheten kring bandets medlemmar var enorm. Kanske är det också en bidragande orsak till att ABBA:s kvinnliga medlemmar, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog, i dag lever undanskymda liv utomlands.

– Allt sånt som har med naturen att göra ger mig sinnesro, sa Anni-Frid när hon gästade ”Skavlan”.

Efter nästan 20 år som några av världens mest hyllade artister splittrades ABBA 1982. Gruppens kvinnliga medlemmar, Anni-Frid och Agnetha, att leva mer undanskymda, stillsamma liv – långt från det rampljus de upplevde som artister.

Anni-Frid Lyngstad, som i dag är 72 år, bor i Schweiziska Zermatt tillsammans med partnern och miljardären Henry Smith. Och Agnetha Fältskog, som i dag är 68 år, bor ute på Ekerö söder om Stockholm.

ABBA under sin storhetstid på 70-talet. Från vänster i bild: Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Benny Andersson. Foto: Wikimedia.

Håvar fortfarande in miljonbelopp

Trots deras val att fly kändisskapet går det ingen nöd på Anni-Frid och Agnetha. Enligt tidningen Expressen har Anni-Frid Lyngstad en uppskattad förmögenhet på 800 miljoner kronor. Hon äger också hus i nordvästra Mallorca. Vidare berättar Expressen att Agnetha Fältskog hade tillgångar på över 85 miljoner kronor år 2016. Hennes villa ute på Ekerö har både pool och sjötomt.

Trots att åren med ABBA fortfarande håvar in miljoner är bandets kvinnliga medlemmar jordnära personer som inte gärna beskriver lyx som något som har med materiella tillgångar att göra.

– Lyx är att få vara frisk. Det är det som räknas. Att man får sova. Sover jag inte mår jag jättedåligt. Vi unnar oss bra bostäder. Att få egen tid hemma med sina barn och barnbarn är också lyx, sa Agnetha när hon gästade P4-programmet ”Elfving möter”.

– Jag tycker om sport, vandra, åka skidor och klättra i berg. Allt sånt som har med naturen att göra ger mig sinnesro, sa Anni-Frid när hon gästade SVT-programmet ”Skavlan”.

Agnetha och Anni-Frid tillsammans med skådespelerskan Meryl Streep under ett sällsynt framträdande i rampljuset. Foto: Leif R Jansson/TT.

Redo för comeback

På ålderns höst verkar det dock som att ABBA är redo att göra en sista sväng på scenen. I april offentliggjordes att bandet har återförenats – och spelat in två nya låtar. De har gett oss klassiska hits som Dancing Queen och The Winner Takes It All och Happy New Year. Under karriären sålde Abba över 400 miljoner skivor åren 1972-1982. De hade närmare 70 singlar som list-ettor över hela världen, och över 60 album-ettor. Nu verkar de vara redo att ge oss nya, oförglömliga hits.

I ett meddelande på Facebook skriver bandet: ”Beslutet att fortsätta med det spännande ABBA-avatar-projektet ledde till en oväntad konsekvens. Vi kände alla fyra att det, efter ungefär 35 år, att det kunde vara roligt att gå samman igen och in i inspelningsstudion. Så gjorde vi det. Vi må ha blivit äldre, men låten är ny. Och det känns bra.”

❤️

Posted by ABBA on Friday, April 27, 2018

Gilla och dela om ni älskar ABBA!