Anders Bagges stora sorg med hustrun Johanna – gripande orden efter hundens död: "Hjärtat har brustit"
Johanna, Anders Bagge

Anders Bagges stora sorg med hustrun Johanna – gripande orden efter hundens död: ”Hjärtat har brustit”

När vi förlorar någon vi älskar förändras hela vår värld.

Nyligen förlorade Anders Bagge och hans fru någon mycket älskad, deras hund Ebba.

”Kommer sakna dina tassar som följde mig, vi hade vår relation och jag älskade dig, och du kommer va oerhört saknad”, skriver Anders på Instagram.

Hela livet vänds upp och ned när de som står oss nära lämnar oss.

Tv-profilen Anders Bagge har alltid varit en djurvän.

I tidigare intervju har den folkkära Idol-profilen berättat om sin stora kärlek för djuren.

– Jag och Johanna har en livspassion. Det är en passion, en hobby – något som betyder allt för mig, utöver min familj förstås. Intresset för djur och musiken har alltid varit likvärdiga för mig, har han sagt.

Nu har han och hustrun Johanna drabbats av en tung och stor sorg.

FOTO TV4/Cirkus Bagge

Paret berättar nu den tragiska nyheten att deras älskade hund Ebba har somnat in.

”Usch så hemskt när djur går bort, älskade Ebba ledare i flocken somnade in i veckan pga av sjukdom”, skriver Anders på Instagram och fortsätter:

”Kommer sakna dina tassar som följde mig, vi hade vår relation och jag älskade dig, och du kommer va oerhört saknad”.

”Mitt hjärta har brustit”

Även hustrun Johanna har skrivit ett hjärtskärande inlägg om sorgen efter dödsbeskedet.

”Älskade Ebba. Sorgen är bottenlös, mitt hjärta har brustit, jag kan inte andas och inte sluta gråta. Har kämpat med dig till och från veterinären under det senaste året och sista besöket visste jag innerst inne vad som väntade och vi gick på lånad tid med dig och jag lovade mig själv att göra allt för dig in i det sista men du ska aldrig behöva lida och jag skulle se på dig när du ville gå”, skriver hon och fortsätter:

”Jag satt uppe med dig hela natten och vakade vid din sida och du låg i mitt knä. Du tittade på mig med dina stora ögon man drunknar i och jag såg jag att du var på väg. Dina ögon Ebba, vi har alltid läst av varandra utan ord, det har vi aldrig behövt. På morgonkvisten blev allt värre för dig och du matgladast av alla ville inte ha något av det du annars älskar”.

Det som tidigare uppmuntrat Ebba fungerade plötsligt inte.

Då berättar Johanna att de fick åka in akut till Uppsalas universitetssjukhus.

Johanna Lind i "Circus Bagge"
Foto: TV4

För att kunna få stöd genom det svåra fanns även hunden Selma med vid Ebbas sida.

”Väl på plats fick hon direkt den bästa av hjälp och som har följt hennes sjukdomshistoria och allt gjordes tills jag fick ta det tunga beslutet man aldrig vill. Jag strök ömt ditt huvud som låg tungt i mina händer och pussade dig med ett stilla farväl tills du somnade in. Nu får du vila älskade Ebba och tack för alla dessa år du gav, den kärlek du givit, för att du har hållit ordning på flocken, för att du alltid funnits där”, skriver Johanna och fortsätter:

”Jag älskar dig överallt annat och sorgen är bottenlös. Jag kommer snart och hämtar hem dig i din urna. Försöker vara stark men jag glömmer och bryter ihop när jag ropar ditt namn och inser att jag har gjort mat för sex flickor istället för fem. Kommer aldrig vänja mig! Vill säga ett stort ödmjukt TACK till Ingrid Ljungvall på SLU som har gjort allt för Ebba med sin enorma expertis och sitt stora hjärta , som har följt upp och sammankopplat andra experter på SLU .Tack till er alla för att ni gjort allt för Ebba. Jag älskar dig och saknar dig Ebba och du kommer alltid finnas hos mig”.

Tackar för allt stöd

I ett senare inlägg tackar Johanna för allt stöd hon har fått från andra djurvänner i sorgen.

”Att förlora våra bästa vänner är en del av livet vi önskar att vi aldrig behövt möta och de värsta delarna av livet, men alla hundälskare känner denna känsla allt för väl. Hundar kanske inte finns under hela vårt liv men de GÖR hela vårt liv och om det inte finns hundar i himlen så vill jag gå dit dem är när jag dör”, skriver hon.

Vi beklagar sorgen. Våra tankar går till er i denna svåra tid!