Anna Books ärliga ord: Så här ser hon ut idag – 1,5 år efter Biggest Loser VIP

.

Anna Book rasade i vikt när hon vann tv-programmet ”Biggest Loser VIP” 2017. 

Nu berättar hon om tiden efter att kamerorna slocknat. 

I ett långt inlägg på Instagram skriver hon om sin målsättning för framtiden.

Anna Book står på scen för några år sen. Foto: Wikimedia commons

När artisten Anna Book gick in i tv-programmet Biggest Loser vägde hon 79,4 kilo och var 1,54 meter lång.

Det var en vikt som hon mått dåligt över – och kämpat med under flera års tid.

Men under resan i programmet lyckades ”ABC”- och ”Samba sambero”-sångerskan bryta sitt dåliga mönster. För lite mer än sju veckor sedan stod det klart att just Anna Book – med sitt viktras på närmare 23 kilo som – blivit årets vinnare av Biggest Loser VIP i tv. Inspelningarna av säsongen gjordes under sommaren 2017 och programmet visades sedan under hösten det året.

Anna Book hade mått dåligt av sin övervikt under många år, men det var inte förrän hon gick med i TV4:s Biggest loser som hon för första gången i sitt 47-åriga liv lyckades ta sig ur den onda spiralen. När hon nervöst ställde sig på vågen inför tusental tv-tittare i höstas vägde hon 79,4 kilo, en vikt som gjorde henne ledsen och skamsen.

Men det hela slutade alltså i stor succé – och Anna vann hela programmet då hon rasade 22,7 kilo efter att ha kämpat!

Anna Book efter sin resa i Biggest Loser VIP. Foto: TV4

Ett år efter förändringen berättade Anna Book i september förra året om sina mål.

– Min målsättning har aldrig varit att vara utmärglad och superskinny. Om jag ska vara ärlig så var jag lite för smal för min smak när jag vann ”Biggest loser”. Jag älskar den kvinnliga kroppen och formerna. Vad vågen säger bryr jag mig inte så mycket om, jag utgår mer från mina mått. Jag tycker jag ser väldigt frisk ut, sa hon då till Expressen.

Nu skriver artisten om sin resa efter programmet på Instagram. Det har nu gått över 1,5 år sedan programmet visades i tv.

Anna Book om tiden efter Biggest Loser VIP

Hon förklarar att hon får många frågor om hon gått upp i vikt efter att ha varit med i Biggest loser, och nu förklarar hon:

– Det är rätt uppenbart. Jag har och försöker alltid vara rakryggad, dela med mig och vara ärlig. Men det har haft ett högt pris… Och jag är faktiskt bara människa. Jag är inte större än någon annan. Men jag är väl inte mindre än någon annan heller. Eller? Det känns som jag aldrig kan göra rätt.

I programmet gick Anna alltså ner hela 23 kilo.

– Är det någon annan som lider av att jag blir/blivit tjock igen? Är det någon annan som lider av mina tänder? Mår någon annan dåligt på grund av min ekonomi? Lider någon annan för att jag struntat i om jag har en ny bil eller kör en gammal bil? Lider någon av mina tatuerade ögonbryn? Svaret på dom frågorna är såklart nej.

Så här ser Anna ut idag:

Hon avslutar sitt inlägg med orden ”mer kärlek, mindre hat” och det är något jag verkligen tycker vi alla kan skriva under på!

Om Anna kan göra en sådan viktresa så kan andra. Dela gärna för att inspirera andra.