Anne Lundbergs oväntade pakt med maken Stefan – parets udda avtal utanför rampljuset

Anne Lundberg träffade sin maken Stefan när de båda var över 50 år och hade barn på varsitt håll. Men nu har paret skaffat sig en ”gemensam bebis”.

När programledaren gästade ”Carina Bergfeldt” berättade hon om det udda kontraktet som hon och Stefan nyligen skrivit på.

Hon är en av Sveriges mest kända programledare som syns i både ”Antikrundan” och ”Husdrömmar”.

Anne Lundberg, 57, har vunnit priset som ”Årets kvinnliga programledare” hela tre gånger på Kristallengalan.

Hon har också synts i en mängd andra SVT-program och bland annat vunnit ”På spåret” tillsammans med komikern Johan Wester.

Anne Lundberg
Den mycket kända programledaren Anne Lundberg. Foto: SVT

För ett par år sedan hittade Anne sin nya kärlek i maken Stefan Lindfors. De träffades genom hennes granne. 2019 gifte de sig i Grekland.

– Det är helt fantastiskt, måste jag säga. Han hade två barn sedan tidigare och jag hade två barn sedan tidigare. Och vi hade båda varit själva ett tag och att då träffas och få uppleva kärleken på nytt. Det är ju liksom aldrig för sent. Ja, det är ju fantastiskt, säger hon till Carina Bergfeldt när hon gästar Carinas talkshow.

Ville ha en gemensam bebis

Hon berättar då också om husköpet som hon och maken nyligen genomfört i Italien.

– Vi träffades på äldre dagar, jag och min man. Han har barn på sitt håll och jag har barn på mitt håll. Men så ville vi ha en gemensam bebis. Då blev det här huset i Italien vår gemensamma bebis, säger hon.

De hittade ett art deco-hus i en by. De älskade huset med sin historia och sin underbara trädgård.

– Det ligger i en bergsby mellan Rom och Neapel. Det är en klassisk Asterix och Obelix-by med en ringmur runt. Det är inte så mycket turister där. Vi har drygt en timme till havet, en timme till Rom och en timme till Neapel. Sedan har vi Pompeji två timmar bort, det är lite mitt i allting. Vi kan också åka och bada, våra närmaste stränder är Terracina eller Sperlonga, säger hon i en intervju med Aftonbladet.

– Jag och Stefan har rest mycket i Italien, det var därför vi valde att köpa ett hus där. Husen i södra Italien är väldigt billiga, det är ganska fattigt där så man kan köpa väldigt fina gamla hus till ett bra pris. Men människorna är supervarma och maten och vinet är jättegott. Det är ett fantastiskt land, fortsätter hon.

Udda kravet vid husköpet

Men husköpet kom med ett ganska märkligt bihang. Säljaren hade nämligen ett udda krav.

– Det bodde en äldre man i det här huset och han hade en häst som gick lös i trädgården. Den hade vuxit upp i den här trädgården som är omringad av en ringmur. Så han skulle få bo i gästhuset och hästen bor kvar i trädgården. Då skulle jag och Stefan kunna renovera det här huset, berättar hon i ”Carina Bergfeldt”.

Anne Lundberg och maken Stefan
Anne Lundberg och maken Stefan. Foto: Instagram

Den äldre mannen krävde alltså att få bo kvar, trots att han sålde huset. Någonting som enligt Anne Lundberg är ganska vanligt nere vid Medelhavet.

– Vi köpte ett hus med en man och en häst, konstaterar hon.

Vilket märkligt krav kan vi tycka här hemma i Sverige. Men grattis till husköpet – hoppas det blir kanon för er där nere.

Kul att höra dig prata om kärleken på äldre dagar. Tack Anne!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev