Babben Larsson trappar ner – talar ut om beslutet efter hektiska tiden: ”Orimligt tufft”

Babben Larsson är en av landets mest folkkära komiker.

Den senaste tiden har hon gjort stor succé som programledare för SVT:s ”Bäst i test”.

Men nu berättar Babben Larsson för Expressen att hon tagit beslutet att trappa ner.

Barbro ”Babben” Larsson, 64, är en av landets mest folkkära komiker. Men sin patenterade gotländska har hon i flera årtionden charmat svenska folket i allt TV4:s succéprogram ”Parlamentet” till filmer på bioduken.

Hon har i flera år turnerat som komiker och visat att åldern ara är en siffra.

För trots att hon närmar sig den berömda pensions-åldern, har Babben den senaste tiden varit en av landets mest aktuella tv-personligheter. Med SVT:s underhållningsprogram ”Bäst i test” har hon gjort dundersuccé och i vintras medverkade hon även i den så hyllade julkalendern ”Mirakel”.

Men allt har en baksida och med många bollar i luften kan det vara svårt att koppla av. Därför har komikern valt att trappa ner på föreställningarna efter september.

– Jag har att göra, men samtidigt måste man också hinna med att leva annars blir ingenting roligt tillslut, säger Babben Larsson till Expressen.

Babben Larsson
Foto: TV4

Reflekterat över livet

När pandemin lamslog stora delar av branschen fick Babben tid att reflektera över tillvaron. När man är mitt uppe i någonting kan det ibland vara svårt att märka hur det egentligen påverkar en själv. Men med tomma luckor i kalender, och tid att tänka – kom Babben till en insikt.

– Det har varit lite orimligt tufft ibland. Vi har kört lite för hårt med oss själva. Och det är väl något jag har tyckt, att det kanske blir lite väl mycket ibland. Jag har ju varit in i väggen även om det är längesen nu. Men man får hejda sig lite, säger hon till Expressen och berättar att hon kommer att fortsätta med stand-up men i en betydligt mindre skala, säger Babben till Expressen.

Babben Larsson, David Sundin
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Lever på pensionen

Efter framgångarna känner Babben sig trygg med ekonomin. För Expressen berättar komikern att hon de senaste åren levt på pensionen. Pengarna, som hon tidigare tog ut i lön från firman, hoppas hon i stället kunna investera i nya roliga projekt.

– Man vet aldrig, jag kanske börjar investera lite i andra projekt och verksamheter som jag tror på. Jag har lite galopphästar som jag är delägare i. Jag menar, det finns alltid saker som jag kan engagera mig i med de pengar som fortfarande fortsätter komma in på företaget, säger hon till tidningen.

Kul att vi ändå får se Babben i tv-rutan framöver! Vad tycker ni om hennes insatser i ”Bäst i test”? Lämna gärna en kommentar på Facebook!