Bengt Magnusson om svåra tiden med cancern

Bengt Magnusson leder Cancerfondens gala ”Tillsammans mot cancer”.

Programledaren har själv kämpat mot cancer och han tackar vården för att han i dag lever.

– Hade jag fått min testikelcancer för fyrtio eller femtio år sedan så hade jag inte varit med och lett den här galan, säger han till Aftonbladet.

Det var 2015 som läkare av en slump upptäckte att Bengt Magnusson drabbats av testikelcancer.

– Jag hade fått ett skavsår i ljumsken som smärtade och när jag skulle undersöka den hos min husläkare upptäcktes min cancer. Hur det gick till vet jag inte, säger han till Aftonbladet.

Han beskriver att resten gick ”som på räls”. Den populära TV4-profilen opererades och påbörjade sedan sin behandling. Några månader senare var han friskförklarad.

Tacksam för cancerforskningen

Bengt Magnusson leder på måndagskvällen galan ”Tillsammans mot cancer”, med syfte att samla in pengar till cancerforskningen.

Enligt Vårdguiden drabbas omkring 250 till 300 män av testikelcancer varje år i Sverige. De flesta patienter blir också helt friska efter behandlingen, som består av operation som i vissa fall kombineras med cellgifter eller strålning.

Han konstaterar att det är tack vare alla framsteg inom cancerforskningen som gör att han fortfarande lever.

– Hade jag fått min testikelcancer för fyrtio eller femtio år sedan så hade jag inte varit med och lett den här galan. Men nu är det en cancersjukdom som det är väldigt bra prognos på. Helt och hållet tack vare forskningen, säger han till tidningen.

Magnusson om ”Tillsammans mot cancer”: Bitvis ganska tung

Bengt Magnusson ser också fram emot att få leda galan, i år tillsammans med Nyhetsmorgon-profilen Soraya Lavasani även om det stundtals är tufft att ta del av tunga berättelser.

– Det känns väldigt viktigt och fint att få vara med och jobba med den här galan. Den är oerhört angelägen och bitvis ganska tung där flera berättelser inte slutar lyckligt, säger Bengt Magnusson

Jonas Gardell, Peter Jöback och Lisa Ekdahl är några av de artister som uppträder på kvällens gala.

”Tillsammans mot cancer” sänds i TV4 måndag den sjunde januari klockan 20:00.

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/W60icHsjV21kdCKQHhXzTpiiAMNsLxHven4nv3EPIxkf28OHsF2uCsB_58o4q5zq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Så starkt att berätta! Gilla och kommentera på Facebook för att stötta Bengt Magnusson och alla andra i kvällens gala.