Benjamin Ingrossos nya modesuccé – stjärnan är årets bäst klädda man: ”Vågade vidga mina vyer”

Benjamin Ingrosso prisades som årets bäst klädda man på Elle-galan. Direkt efteråt berättade han vad han inspireras av när han bestämmer vad han ska ha på sig.

– När jag sätter på mig ett plagg vill jag alltid kunna relatera till något. Om det handlar om en gul kostym så är det: ”Vad fan, det här känns som Nicke Nyfiken”, säger han till Expressen.

I fredags vann artisten Benjamin Ingrosso, 26, priset ”Årets bäst klädda man 2024” på Elle-galan i Stockholm.

Han är känd för att blanda färgglada vintage-kläder med lite mer exklusiva trendplagg. Han är inte alls rädd för att sticka ut.

Läs mer: Sofia Wistams ärliga ord om Benjamin Ingrossos beteende – så är han privat: ”Sista gången…”

Elles motivering till att Benjamin vann priset löd:

En älskad superstjärna som ser mode som en viktig del av showen. Italienska referenser, unisexplagg och vida byxor har samma självklara plats i hans mångsidiga garderob. Inspirerande, nyskapande – och underhållande”. 

Benjamin Ingrosso i "Hellenius hörna". Foto: TV4
Benjamin Ingrosso i ”Hellenius hörna”. Foto: TV4

”Det här känns som Nicke Nyfiken”

För sex år sedan började Benjamin att samarbeta med stylisten och CD:n Dennis Bröchner. Tillsammans planerar de Benjamins stil, och vilka plagg han ska ha, in i minsta detalj.

– Det här är lika mycket hans pris. Jag vågade vidga mina vyer och testa nya saker tack vare Dennis. När jag började lita på honom så kom mitt självförtroende. Jag fick en slags trygghet och vågade sätta på mig någonting som var lite annat än bara ett par jeans och en t-shirt. Och i samband med det började mitt självförtroende inom musiken växa. Det gick hand i hand, säger Benjamin till Expressen.

Vad är det då duon gör för att det ska bli så bra och snyggt som möjligt? Var finner de sin inspiration för att skapa alla heta och trendiga outfits?

– När jag sätter på mig ett plagg vill jag alltid kunna relatera till något. Om det handlar om en gul kostym så är det: ”Vad fan, det här känns som Nicke Nyfiken”. Men det känns också södra Italien och Palermo. Fattar du? Eller om jag har på mig en rosa tight t-shirt med glittrig text och stora utsvängda brallor. Då känner jag mig plötsligt som John Travolta eller Austin Powers. Jag måste få den känslan för att känna mig bekväm, berättar Benjamin Ingrosso.

Benjamin Ingrosso på Elle-galan
Benjamin Ingrosso på Elle-galan 2024. Foto: Anders Wiklund/TT

Benjamin Ingrossos dyraste plagg

Benjamin äger en del härliga, speciella och coola plagg. Själv påstår han att de inte kostat särskilt mycket att köpa in då han och Dennis är bra på att köpa vintage-kläder på second hand.

Däremot har han en del ädelstenar hemma i garderoben.

Vilket som är hans dyraste pryl?

– Alltså det är frågan. Jag har ju en klocka som är snuskigt dyr och som jag egentligen aldrig använder. Det är en Patek Philippe som är väldigt vintage. En annan grej jag har i garderoben är Ted Gärdestads gamla jacka. Den har jag också fått, men den är nog värd en hel del pengar om jag skulle sälja den. Vilket jag aldrig skulle göra. Men det är en gammal jacka som han hade på sig på ett av sina skivomslag. Jag skulle säga att det är mitt mest värdefulla klädesplagg.

Fina Benjamin Ingrosso! Du är så cool och snygg och har alltid helt fantastiska kläder. Men framför allt känner man att det är DU. Du har på dig det som du vill ha och som passar dig.

Stort grattis till utmärkelsen också.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev