Sofia Wistams ärliga ord om Benjamin Ingrossos beteende – så är han privat: ”Sista gången…”

Hon har sett honom växa upp till en superstjärna.
Nu berättar Sofia Wistam hur Benjamin Ingrosso är privat.
– Jag har bara superlativ att säga om honom, säger tv-profilen till Nöjeslivet.

Benjamin Ingrosso var ute på sin allra första sommarturné i Sverige i fjol. Den unge popstjärnan besökte olika festivaler och spelställen runtom i landet, och totalt kom över 100 000 besökare till hans spelningar.

Redan nu står det klart att 26-åringen kommer göra en ny sommarturné under 2024, som startar i Helsingborg på Sofiero slott den 18 juli.

Men innan dess är Benjamin just nu mitt inne i ett stort internationellt äventyr. Han är nämligen i skrivande stund ute på sin första Europaturné som inleddes i Tyskland och storstaden Hamburg den 1 april.

Det blir totalt 12 spelningar i Tyskland, Nederländerna, England, Frankrike, Danmark, Norge, Italien, Spanien och Finland för ”Benji” som hittills stannat till i ovan nämnda Hamburg, Amsterdam, London, Paris, Köln, München, Berlin och Köpenhamn. I nästa vecka går han i mål med ”Better days tour” med tre spelningar i Milano, Madrid respektive Helsingfors.

– Det känns helt sjukt att i år var första gången jag åkte ut på turné och nu året efter så ska jag inte bara ut på en ny turné i Sverige, utan även en turné igenom hela Europa, säger Benjamin Ingrosso i ett uttalande.

Tv-profilen Sofia Wistam har på nära håll sett Ingrosso växa upp till den stjärna han är i dag. Som vän och kollega till Benjamins mamma Pernilla Wahlgren har stjärnan som en gång i tiden slog igenom i barnprogrammet ”Soff-i-propp” många fina minnen av popidolen.

Dessutom är även Wistams son Kid Eriksson, som Sofia har tillsammans med ex-pojkvännen Thomas ”Orup” Eriksson, god vän till Benjamin.

– Ja, Kid är musiker, han har ju Tjuvjakt (bandet, reds anm.) där så de har ju musiken gemensamt, säger Wistam till Nöjeslivet.

Programledaren, som bland annat är aktuell med podcasten ”Wahlgren & Wistam”, i radiokanalen NRJ och med kommande nya säsongen av ”Naked Attraction Sverige” i Kanal 5, är mäkta imponerad av Ingrossos musikaliska resa.

– Ja, gud. Hans nya låt är ju så bra! Det är så roligt för mina barn, inte Kid men de andra, har aldrig lyssnat på Benjamin. Det har kanske varit lite ”Mello-töntigt”. Och nu säger de till mig: ”Har du hört Benjamins nya?”. Då tänker jag: ”hmm, nu har han lyckats!” Han är helt fantastisk, Benjamin, säger Wistam.

Wistam lärde känna Benjamin redan när Pernillas son var liten. 

Artikeln fortsätter under bilden.

Sofia Wistam
Foto: Kanal 5

– Han kom ju liksom och såg ut som Michael Jackson ibland. Han hade olika tider i skolan när han gick som olika artister. Han är ju också en sån musikalkille innerst inne, som har varit med mamma på jobbet, säger Wistam.

Wistams ord om Ingrossos beteende: ”Så genuin”

Men inte nog med att Ingrosso imponerat på Wistam rent musikaliskt – framför allt vill hon lyfta fram hans personliga sida.

– Jag har bara superlativ att säga om honom. Han är så genuin, trevlig mot alla, odivig och sjukt talangfull. Alltså han är så duktig så man bara… åh! säger hon.

Wistam minns också att hon nyligen intervjuade Benjamin i radio – och att hon då plötsligt slogs av en insikt. Att han kanske snart är ”för stor” för radiointervjuer i Sverige.

– Jag gör ju också morgonradio på NRJ. Han var gäst där och då var det också såhär: ”Det kanske är sista gången man ser dig så här i jobbsammanhang?”. Kan man ju hoppas. Han ska ut på superturné nu.

Så fint! Vi önskar dig stort lycka till med turnén, Benjamin!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev