Beskedet efter alla år som aktiv – nu vill Lasse Berghagen gå i pension: ”Jag har gjort mitt”

Den folkkära artisten Lasse Berghagen har berört många hjärtan genom åren.

Det finns fortfarande krut i gubben och han syns till lite då och då. Men nu som 74-åring är det kanske dags att pensionera sig.

Och Malin Berghagen står bakom honom till hundra procent.

”Man kan inte alltid fara land och rike runt”, säger Malin Berghagen i podcasten ”Berghagen och Tess”.

Lasse Berghagen, 74 år gammal, är en svensk sångare, författare, låtskrivare, kompositör och skådespelare. 1969 skrev han låten ”Teddybjörnen Fredriksson” som blivit hans ständiga signaturmelodi. Han var bland annat programledare för ”Allsång på skansen” 1994-2003 och har varit gift med Barbro ”Lill-babs” Svensson, som tyvärr inte finns med oss längre.

”Nu räcker det”

Nu börjar karriären ha gjort sitt och under söndagen var Lasse Berghagen med på kollegan Olof Röhlanders årliga kräftskiva. När Olof friade till Lasses dotter Malin, osade kärleken på restaurangen i timmar efteråt. Men det kom även på tal om att sjungandet kanske ska få sitt slut nu.

”Vet du Malin, nu räcker det med att gå upp och sjunga och hålla på. Nu tycker jag att jag har gjort mitt, nu är det dags att bli pensionär”, ska Lasse Berghagen ha sagt till dottern Malin Berghagen under kräftskivan.

”Kan inte alltid fara land och rike runt”

”Det är så fint, han måste ändå få känna det, man kan inte alltid fara land och rike runt”, säger Malin Berghagen i podcasten ”Berghagen och Tess” och menar att hon också tycker att sin pappa borde gå i pension nu.

För visst är det så att den folkkäre artisten har blivit tillfrågad ett par hundra gånger om att uppträda vid evenemang, fester och tillställningar. Vanligt är det nog att vänner frågar om man kan framföra ett tal på deras bröllop eller om de vet att man kan sjunga – då vill de alltid att man sjunger på deras tillställningar. Nog är det roligt, men som 74-åring kanske man har tröttnat lite på att öva på låtar, och därför vill Lasse Berghagen ta det lugnt den närmaste tiden med att uppträda.

Vill inte alltid ”showa”

Tess och Malin pratar om just det i sin podd – att folk ofta antar att de kan ställa upp på att uppträda, även fast man kanske gjort det hela veckan och är helt slut. Det är ju deras jobb:

”Det kommer ofta fram folk och frågar på fester ’Ja men du kan ju sjunga. Du kan väl sjunga någonting? Sjung du en trudelutt nu Tess, gigga lite, dra på dig paletteklänningen.’ Men snälla människa”, säger Tess Merkel Solomons i podden och Malin Berghagen fyller på:

”Då känner man ju bara: ’Ja, men kan du kolla mina tänder samtidigt då eftersom du är tandläkare? Det är så märkligt”.

Tycker du också att Lasse Berghagen förtjänar en lång och härlig pension utan massa måsten nu? Sprid då detta vidare och skicka dina hälsningar till honom.

Video – 10 mest sedda tv-programmen 2018: