Bondeparets beslut för familjen – därför väljer hon att ta en paus: ”Är någon sorts prestationsgrej”

Bondeparet Caroline Kejbert och Joacim Rickling är stolta föräldrar till dottern Wilda.

Men föräldraskapet innebär också att de måste prioritera.

Nu avslöjar Kejbert att hon valt att lägga vissa åtaganden på paus.

– Man värderar ju tiden tillsammans mycket mer nu, säger Caroline Kejbert till Hänt.

Caroline Kejbert och Joacim Rickling träffades i ”Bonde söker fru” 2017. Där blev de blixtförälskade, och efter inspelningen dröjde det inte länge innan Caroline valde att flytta in hos sin drömbonde.

Paret har fortsatt att synas i rutan i det egna programmet ”Bondeparet”. Där har tittarna kunnat följa när de renoverat deras nya gård. Man har också bjudits på glädjebesked. Som när Caroline blev gravid.

Det var i början av året som paret blev föräldrar till en liten dotter, Wilda.

I dag är de lyckligare än någonsin. Wilda fyller snart fem månader, och i en intervju med Hänt berättar Caroline om dottern. Wilda är i stort sett alltid på bra humor, vilket Caroline beskriver som ”väldigt lyxigt”.

Camilla Kejberts beslut: Därför bloggar jag inte

Familjelivet innebär dock att de nu får prioritera bort vissa saker.

Caroline Kejbert har sedan förra hösten drivit en populär blogg där hon delar med sig av sin vardag på gården. Men den senaste månaden har läsarna märkt att hon lyst med sin frånvaro.

För Hänt berättar hon nu att hon valt att ta en paus. Hon tycker det är skönt att nu bara kunna fokusera på Wilda och familjen, särskilt när Joacim har haft mycket att göra med arbetet på gården.

– Då blir det mycket mer tid med bara jag och Wilda. Då är det också svårt, jag vill inte bara sitta vid datorn och skriva när hon är vaken. I så fall skulle ju det bli att man gör det när hon sover och hon sover inte lika mycket längre, säger Caroline Kejbert till Hänt.

Caroline Kejbert om Joacim Rickling och Wilda: Värderar tiden tillsammans

Det handlar också om att hon ska kunna lägga mer tid på sig själv.

– Om jag ska träffa kompisar då behöver jag ju åka en bit. Bara det blir ett dagsprojekt. Sedan när helgerna kommer då vill vi gärna hitta på saker och vi är tillsammans jag, Jocke och Wilda. Man värderar ju tiden tillsammans mycket mer nu, säger Caroline Kejbert.

Samtidigt har bloggandet inneburit vissa krav på prestation.

– Jag tror att det är någon sorts prestationsgrej att när man väl skriver så vill man ju att det ska bli bra, så att det ska komma från hjärtat. Man vill ju inte skriva hux flux. Så det är väl därför som det kanske har tagit lite mer energi för mig än vad det borde ha gjort, säger Caroline till Hänt.

När Caroline Kejbert börjar blogga igen vill hon inte säga eftersom hon inte vill göra någon besviken. Men hon planerar att det kommer att ske successivt.

Helt rätt av Caroline att lägga mer tid på familjen och dottern. Skicka gärna dina styrkekramar till henne i kommentarsfältet på Facebook.