Foto: Youtube & Jonas Ekströmer/TT

Camilla Läckbergs ärliga besked om Melodifestivalen – efter tråkiga uttåget med Anna Book

Camilla Läckberg satsade stort på Melodifestivalen år 2016 – och berättade i många intervjuer om sitt stora intresse för tävlingen där artister kvalar in till Eurovision Song Contest.

Med artisten Anna Book tog Läckberg sikte på den första deltävlingen, men det hela slutade i svarta rubriker och fiasko.

Bidraget diskades sedan det visat sig att låten redan tävlat i ett annat land.

– Bidraget har varit med i Moldaviens uttagning till Eurovision Song Contest 2014. När vi lyssnade hörde vi att det bidraget är identiskt med det bidrag som var inskickat till oss. Vi kontaktade och träffade artisten och låtskrivarna och tvingades meddela att bidraget är diskvalificerat, sa SVT:s exekutive producent Christer Björkman då till SVT.

– Det var inte mycket att orda om. Reglerna var glasklara. Det är ingen egentligen som brustit. Ren jävla otur på ren svenska, sa Läckberg då till Expressen.

För Nöjeslivet berättar ”Stjärnorna på slottet”-aktuella deckardrottningen om hur hon ser på att komma tillbaka till tävlingen i framtiden.

GÖTEBORG 20160205 Melodifestivalen 2016 inleds med deltävlingen i Göteborg på lördag. Anna Book, som har diskats på grund av att hennes låt tidigare har tävlat i Moldaviens melodifestival, kommer istället att ställa upp som gästartist. Låtskrivaren Camilla Läckberg (bilden) är nöjd med att Anna ställer sig på scenen trots diskningen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Det har nu gått tre år sedan den tråkiga diskvalificeringen som stoppade Anna Books comeback i Melodifestivalen. Det skulle samtidigt bli Camilla Läckbergs intåg i tävlingen. Men bidraget stoppades alltså.

När Nöjeslivet träffar Camilla Läckberg inför ”Stjärnorna på slottets” premiär i SVT förklarar hon att schlagerintresset fortsatt är vid liv – och öppnar nu för att det kan bli nya inskickade bidrag till tävlingen.

– Jadå, det är väl aldrig helt dött. Men i år har jag inte riktigt haft tiden eller orken. Men det är aldrig…jag jobbar ju med Sanna Nielsen nu och skriver mellansnacket till hennes show på Börsen. Så det blir lite Mello för mig ändå kan man säga. Det är att komma väldigt nära Mello känner jag, säger Camilla Läckberg med ett leende.

På frågan om det finns några planer att återuppta låtskrivandet med Anna Book svarar hon:

– Nej, det har inte varit något. Så att, vi får se vad som händer, säger Camilla Läckberg till Nöjeslivet.

På söndag klockan 20.00 är det så dags för Camilla Läckbergs avsnitt i ”Stjärnorna på slottet”. Hon utlovar en dag fylld med känslor.

Foto: Ulrika Midunger/SVT

– Det var bland det absolut roligaste jag någonsin gjort. Vi delar allihop den åsikten, vågar jag påstå. Vi hade fruktansvärt roligt ihop, säger Läckberg.

Foto: Ulrika Midunger/SVT

Vad kan tittarna se fram emot i ditt avsnitt? 

– Det blir tårar, skratt, allvar och galna upptåg. Mycket känslor. Jag slängde in lite karaoke bland annat, det måste man ju utsätta dem för. Kajsas reaktion när hon kom in i karaokesalen, de gjorde verkligen en riktigt schysst 80-talskaraokesal var ”Ja!…Nej!”. Haha, det speglar det hela ganska väl.

Minns du Anna Books diskade bidrag ”Himmel för två” som skrevs av bland andra Camilla Läckberg? Här kan du lyssna på den:

Dela gärna vidare om du också tittar på Stjärnorna på slottet!

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat