Carina Bergfeldt ryter ifrån – efter tittarnas intima ord: ”Påfrestning på många sätt”

Efter en framgångsrik säsong med sin egna talkshow kan nu Carina Bergfeldt luta sig tillbaka.

Men efter att ha fått flera frågor och kritik under säsongen, väljer nu den populära tv-profilen att säga ifrån.

”Sedan blir man (jag) bedömd för mitt utseende – hela tiden”, skriver hon på Instagram.

Redan vid första avsnittet bådade det gott för Carina Bergfeldt.

Premiären sågs av miljontals svenskar och sedan starten har hon blivit en stor tittarfavorit hemma i tv-sofforna.

Men i fredags tog det slut.

Efter ett sista avsnitt tackade Carina för sig och det var många sorgliga miner från tittarna som tyckte säsongen gått alldeles för snabbt.

”Hoppas på fortsättning av detta program, har varit väldigt underhållande, tjejen låter folk prata till punkt vilket inte alla programledare med liknande program gör. All eloge till henne. Kram”, skrev en tittare på Newsners Facebooksida efter säsongsavslutningen.

”Tycker att hon har varit minst lika bra som Skavlan så hon får gärna ta över helt”, skrev en annan.

”Tack Carina för 10 trevliga program. Hoppas att det blir flera . Vi kommer att sakna dig”, skrev en tredje.

Tog paus efter säsongen

Efter säsongsavslutningen har Carina återhämtat sig och tagit det lugnt sedan kamerorna har slocknat.

Bland annat delade hon med sig av att hon och en vän hade flytt staden för att få välbehövd återhämtning.

”I ett dygn sitter vi i bad och bastu tills vi blir skrynkliga som russin, och pratar och pratar och pratar med varandra om hur de senaste månaderna har varit och hur vi mår och allt sånt där som är lättare att säga öga mot öga. Det är väldigt fint”, skrev hon då.

Nu har det gått några dagar sedan det sista programmet sändes och Carina har hunnit landa lite.

Efter en säsong som har setts av miljoner svenskar, har hon nu reflekterat över säsongen och att trots succén har det inte alltid varit så lätt.

LÄS MER: Tittarnas starka reaktioner efter tv-kollegans ord om Carina Bergfeldt: ”Behövde inte göra åt Skavlan…”

Tittarnas kritik om hennes utseende

I ett långt inlägg på Instagram skriver tv-profilen om hur hon sedan dag ett fått kritik kring allt från hur hon ser ut till de frågor hon ställer.

”Att leda ett program i den här omfattningen är en påfrestning på många sätt. Det är först och främst extremt mycket jobb. Känslan av otillräcklighet är stark. Det finns alltid en till bok/podd/serie/artikel jag kan läsa i ett ämne/om en gäst för att vara lite mer förberedd, lite mera påläst”, skriver hon och fortsätter:

”Sedan blir man (jag) bedömd för mitt utseende – hela tiden.
Utan att ha faktakollat med honom så kan jag garantera att Skavlan på 24 säsonger inte närmelsevis har fått så många negativa kommentarer som jag fått om mitt utseende på tio avsnitt”, skriver hon.

De negativa kommentarerna har blivit så många att Carina nu vill säga ifrån.

”Varje vecka ska jag sluta klä mig som en tant, eller ha färgtoner som är lite mer smickrande för min hy, eller andra skor, eller vad det nu kan vara.
(Jag tror å andra sidan inte heller att Skavlan fått ens en procent av alla fina kommentarer jag fått, om hur snygga mina toppar är, eller vilken vacker grön nyans klänningen har.)”, skriver hon.

Men det slutar inte där.

Får kritik om intima frågorna

Carina skriver vidare att även om kläderna har stått mycket i fokus hos tittarna har de också kritiserats vilt kring hur hon sköter sitt program.

”Från första till sista programmet har jag fått kritik att jag inte är tillräckligt hård mot vissa gäster. Samtidigt har jag fått kritik att jag är för hård mot samma gäster. Jag har fått beröm för att jag ställer så många följdfrågor. Igår sa en teverecensent att det han saknade i mitt program var följdfrågo,r skriver hon och fortsätter:

”Jag fick beröm av en programledarkollega för att jag vågade vara glad i rutan. Och ett mejl av en programledarkollega att jag borde sluta le så mycket”.

Men även om de negativa kommentarerna är många vill Carina fokusera på det positiva och se framåt.

”När jag jobbade på en kvällstidning för 15 år sedan sa en chef till mig att ”så länge man håller sig runt tio procent som ogillar det man gör så är det okej”. Det har stannat hos mig. Än så länge får jag absolut minst 90% positiv feedback, så jag känner att jag klarar gränsen”, skriver hon.

Carina Bergfeldt
Foto: SVT

Följarnas stöttande ord

Och att Carina har gjort ett bra jobb under säsongen, verkar tittarna rörande överens om i kommentarsfältet.

”Jag tycker att du varit fin i alla program, gillade sista outfiten bäst. Det är roligt med fina kläder, men dem tänker man ju bara på någon minut i början av programmet. Hoppas att du kommer tillbaka!”, skriver en person.

”Du har varit såååååå grym! Kommer fan känna mig kränkt om du inte får ett eget program som du får vara precis bara dig själv i, för du är så bra på ditt jobb!”, skriver en annan.

”Har funderat på varför du är så proffsig. Jo du har rätt tajming ställer rätta frågor och följdfrågor, lyssnar in och låter de andra gästerna vara lagom mycket med i samtalet. Komplett. Kommer att sitta klistrad nästa säsong med!”, skriver en tredje.

Nu hjälps vi åt att hylla Carina! Du har varit fantastisk genom hela säsongen!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.