Caroline Kejbert ryter ifrån – efter skarpa kritiken mot familjens beslut: ”Skrämmande”

För två år sedan blev Caroline Kejbert och hennes kärlek Joacim Rickling föräldrar för första gången.

Men föräldraskapet har inte alltid fört med sig någonting positivt, berättar Caroline.

– Jag kan tycka att det är skrämmande hur dömande mammor kan vara mot varandra och hur mycket man kan lägga sig i en annans mödraskap, säger hon till Mama.

Att bli förälder är det största som händer i en människas liv.

Det innebär stora förändringar där du ska gå från att vara en individ till att lägga allt fokus på en annan varelse, precis som det ska vara.

Som förälder vill man ge de allra bästa förutsättningarna för sitt barn, och se till att hon eller han får en trygg uppväxt.

Sedan Caroline Kejbert och Joacim Rickling blev föräldrar för första gången för två år sedan har mycket förändrats.

I en intervju med Mama berättar tv-profilen om det nya livet som mamma och om hur relationen har förändrats med Joacim.

– Det är i så fall att vår kärlek till varandra har stärkts. Vi har alltid varit duktiga på att kommunicera och vi båda tror att det är nyckeln till en bra relation. Både jag och Joacim jobbar på hemmaplan och vi skulle kunna jobba 24/7 om vi vill det, men det vill vi givetvis inte, och därför måste vi prata med varandra och planera våra dagar tillsammans så att vi samtidigt avsätter tid för familjen som inte involverar jobb. Men vi har nog bara blivit stärkta i vår kärlek när vi blev en familj. Vi brukar säga att vi är ett bra team, säger hon till sajten.

LÄS MER: Bondeparets framtidsplaner – efter Linda Lindorffs intima fråga: ”Det blir nog…”

Ryter ifrån mot kritiken

Caroline njuter för fullt av småbarnslivet tillsammans med Joacim och deras dottern Wilda, men det finns också något som hon har retat sig på.

Hon berättar att hon förvånades över andras reaktioner på hur de väljer att uppfostra deras dotter.

Jag kan tycka att det är skrämmande hur dömande mammor kan vara mot varandra och hur mycket man kan lägga sig i en annans mödraskap. Jag är otroligt förskonad från det men jag har också valt att inte dela med mig av Wildas utveckling i detalj, hur vi resonerar med rutiner, vad vi låter henne äta och inte och så vidare. Och det är ett aktivt beslut vi har tagit. 

Beslutet för dottern

Caroline har tidigare berättat för Hänt att hon och Joacim har valt att försöka hålla Wilda utanför sociala medier, vilket har skapat reaktioner.

– Många tycker ju mycket angående hur man ska göra, och vi tror att vi vet bäst om hur vi ska ta hand om vårt barn. Vi delar med oss av bilder och vad vi gör om dagar. Men inte mer detaljerat är så, och det är ett beslut som vi tog väldigt tidigt, säger Caroline Kejbert.

Det låter klokt Caroline! Som förälder vet man bäst vad man ska göra för sitt barn!