Charlotte Perrelli fyller 49 år – orden om nya spännande beslutet med maken Anders Jensen

Charlotte Perrelli har all anledning att fira.
Artisten fyller 49 år – och har nyligen gjort en ny satsning med maken Anders Jensen.
– Där jag befinner mig i livet just nu får artisteriet absolut kliva lite åt sida, säger hon till Expressen.

Charlotte Perrelli är utan tvekan en av våra största schlagerstjärnor genom tiderna.

För två år sedan gjorde den tvåfaldiga Melodifestivalvinnaren succé i tävlingen igen. Då med det schlagerdoftande bidraget ”Still Young” som gick direkt till den stora finalen.

Efter sina vinster i Mellon 1999 (”Take me yo your heaven”, som också vann hela Eurovision Song Contest) och 2008 (”Hero”) har hon bland annat valts in i SVT:s Hall of Fame för tävlingen.

LÄS MER: Charlotte Perrellis nya drag utanför rampljuset – bekräftar stora nyheten: ”Längtat så länge”

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Nu gör hon snart comeback i schlagervärlden.

Det handlar om evenemanget ”Eurovision in Concert” som arrangeras i Amsterdam i april nästa år. Perrelli är presenterad som en av två värdar för eventet som riktar sig till Eurovision-fantaster över hela världen.

Nyheten presenterades tidigare i veckan. Perrelli kommer att vara värd för showtillställningen tillsammans med Cornald Maas, Nederländernas Mister Eurovision. Arrangören meddelar att besökarna också kommer att få höra Perrelli framföra sina två Eurovision-sånger på plats.

Artikeln fortsätter under bilden.

Charlotte Perrelli öppnar för roll i Eurovision i Sverige

Några veckor senare, i maj månad, arrangeras Eurovision Song Contest 2024 i Malmö.

Och Perrelli själv är öppen för att på något sätt medverka i programmet som visas över hela kontinenten.

– Jag har inte fått frågan än, men jag kan tycka att det vore lite synd att inte använda oss svenska artister som vunnit på något sätt. Om jag fick en seriös förfrågan gällande att vara programledare eller få göra ett ordentligt framträdande skulle jag absolut fundera både en och två gånger, säger hon i en stor intervju med Expressen.

Nya satsningen med maken Anders

Där hon också berättar om sin nya satsning – tillsammans med maken Anders Jensen har Perrelli nämligen blivit delägare i restaurang Rummel i Stockholm.

Wow vilken kväll! Höst- Rummel! Tack alla som kom, otroligt härligt party!! @rummelsthlm

Posted by Charlotte Perrelli on Wednesday, September 13, 2023

Att ha två parallella karriärer samtidigt, dels som artist men också som affärskvinna, ser hon som någonting positivt. Men framgent kan fansen räkna med att hon lär ägna sig mindre åt det förstnämnda.

STOCKHOLM 20230317 Charlotte Perrelli och Anders Jensen anländer till premiärfirandet av Micael Bindefelds biografi ”Mannen Myten Minglet” på Nedre Manilla. Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20230317 Charlotte Perrelli och Anders Jensen anländer till premiärfirandet av Micael Bindefelds biografi ”Mannen Myten Minglet” på Nedre Manilla. Foto: Christine Olsson / TT

– Där jag befinner mig i livet just nu får artisteriet absolut kliva lite åt sida. Men det är inte för att jag ska bli affärskvinna på heltid. Vi är en familj och får dela upp det helt enkelt. Anders är så aktiv i sitt arbete och kommer vara det i många år framöver, så då är det helt naturligt att mitt stora fokus nu är att vara en bas för barnen eftersom de fortfarande är så små, säger hon.

På lördagen den 7 oktober fyller Charlotte Perrelli 49 år, och Nöjeslivet ber att få gratulera på födelsedagen!