Charlotte Perrellis beslut tillsammans med maken Anders – regeln alla deras barn måste följa

Charlotte Perrelli lever ett minst sagt gott liv tillsammans med maken Anders Jensen och deras fem barn.

Trots att pengar inte är en bristvara i hushållet håller de båda hårt på en regel som har med ekonomin att göra.

– Det är jättesvårt och vi pratar väldigt mycket om det, säger hon i en lång intervju med Expressen.

Charlotte Perrelli fyller 50 år nästa år. Då är det samtidigt 25 år sedan hon vann ”Eurovision Song Contest” med sin låt ”Take me to your heaven”.

Schlagerdrottningen har kommit långt sedan hon som ung dansbandssångerska vann ”Melodifestivalen” och sedermera även den europeiska tävlingen.

Hon har bland annat släppt flera egna album, programlett ”Melodifestivalen”, deltagit i flera stora tv-produktioner, skrivit böcker om träning och mammaliv och släppt en egen hudvårdsserie.

Läs mer: Anders Jensens dyra lyxgåva till Charlotte Perrelli – sanslösa prislappen på presenten: ”Generad”

Charlotte Perrelli
Charlotte Perrelli. Foto: SVT

Varit gift med Anders i åtta år

Sedan 2015 är hon gift med affärsmannen Anders Jensen som är vd på Cary Group, tidigare Ryds bilglas, som är specialister inom reparation och byte av bilglas. De har varit ett par i tolv år.

Både hon och han har tjänat miljoner under sina karriärer, någonting som möjliggjort att de nu kan ha en drömkåk i lyxiga Djursholm, en villa i spanska Marbella samt ett fritidshus i Åre.

– Vi har en samsyn på väldigt mycket, Anders och jag. Och jag älskar att han är självständig. Han är väldigt framgångsrik på egen hand och har aldrig tyckt att det varit jobbigt att stå vid sidan om mig när jag var den som tjänade mest pengar, säger hon i en lång intervju med Expressen.

Hon fortsätter:

– Nu är rollerna ombytta och han tjänar mycket mer pengar än vad jag gör. Men vi gör det här tillsammans så det spelar ingen roll. Och vi har ett gemensamt mål med hur vi vill leva.

Tillsammans har de sönerna Adrian och Alvin. Charlotte har även sönerna Angelo och Alessio från det tidigare äktenskapet med Nicola Perrelli. Anders har dottern Izabella sedan tidigare.

Pengaregeln för barnen

Eftersom de har fem barn och tre hus är utgifterna högre än för en genomsnittlig familj. Samtidigt är både Charlotte och Anders av uppfattningen att det är viktigt att lära barnen om pengars värde.

Det finns en regel som den kända artisten alltid har hållit hårt vid. Att man inte får spendera hur mycket pengar som helst. När de är slut så är de slut – och då får man inte heller tjata.

– Det är jättesvårt och vi pratar väldigt mycket om det. Att försöka få dem att förstå. Jag vet inte hur ofta jag använder uttrycket: ”Nej. Tyvärr, det går inte. Pengarna är slut”. Det har jag gjort med alla mina barn. Särskilt med de stora barnen, när de var små. Då sa jag ofta: ”Nej, jag har inte jobbat på jättelänge. Jag har inga pengar. Det går inte…” Bara för att de skulle förstå kopplingen att man måste jobba för att få pengar, berättar hon för Expressen.

Det låter väldigt klokt, Charlotte. Det är viktigt för dagens unga att förstå att man måste kämpa för att kunna ha råd med saker. Att pengar inte enbart är någonting osynligt som ligger på ett plastkort.

Vad säger ni om hennes regel för barnen? Vettig eller onödig? Skriv gärna vad du tycker i en kommentar. Dela och gilla artikeln!