Charlotte Perrellis nya hälsobesked från läkaren – resultatet chockade henne: ”Ville veta…”

Trots att hon närmar sig 50-årsstrecket är Charlotte Perrelli inte orolig över sitt åldrande.

Nyligen gjorde hon en skanning av sin kropp hos läkaren – och fick då ett nytt besked om sin hälsa.

– Jag svalde en kamera som tar 36 000 bilder av tarmarna, berättar hon för Damernas värld.

Charlotte Perrelli, 48, slog igenom med dunder och brak när hon vann Eurovision i Jerusalem 1999. Hon hade visserligen sjungit ett par år i dansbandet Wizex, men hennes solokarriär inleddes i samband med den storslagna, internationella segern.

I snart 25 år har Perrelli, tidigare Nilsson, varit en av Sveriges största artister. Hon har bland annat släppt nio album och varit med i Melodifestivalen fem gånger, varav hon vunnit tävlingen två gånger.

Hon har även spelat rollen som Eva Perón i musikalen Evita på både Göta Lejon i Stockholm samt Malmö Opera. Dessutom har smålänningen släppt tre egna böcker om träning och graviditet.

Cahrlotte Perrelli Melodifestivalen 2021

Hon fyller 49 i oktober och har därmed bara ett år kvar till hon fyller jämnt igen. 50! I en intervju med Damernas värld berättar artisten – som nyligen flyttat med familjen till sitt nya hus i spanska Marbella på permanent basis – om hur det känns att åldras.

– Jag är ganska obrydd. Mycket mer än jag tror folk tror faktiskt, säger hon till tidningen.

Läs mer: Anders Jensens dyra lyxgåva till Charlotte Perrelli – sanslösa prislappen på presenten: ”Generad”

”Ville veta nu när jag närmar mig 50”

Däremot lägger hon gärna extra tid och resurser på att se till att hennes kropp mår så bra som möjligt. Ju äldre man blir desto viktigare blir det att ta hand om sig själv.

Eftersom Charlotte har skrivit böcker om träning, är en känd vegetarian och har släppt en egen hud- och skönhetsserie är det inte svårt att tänka sig att hon har koll på vad hennes kropp behöver för att fungera som den ska.

– Jag tycker det är viktigt att må bra och jag är väldigt noggrann med det jag åtminstone kan försöka påverka, som sådana här åldersgrejer som kanske kommer för att man äter fel eller inte tränar tillräckligt. Jag försöker till exempel äta mindre socker för jag tror inte det är hälsosamt, säger hon.

Charlotte Perrelli
Foto: SVT

Hon avslöjar också att hon nyligen var hos läkaren för att göra en helkroppsskanning. Resultatet kom nästan lite som en chock för henne.

– Jag svalde en kamera som tar 36 000 bilder av tarmarna. Det var väldigt häftigt när bilderna kommer ut, där man ser hur det ser ut inne i min kropp. Jag kände att jag ville veta nu när jag närmar mig 50, om det är nånting som är gång som jag kan se i god tid. Och då var det faktiskt så att jag mådde bättre än jag trodde, det såg jättebra ut. Jag hade inget fett alls inne i kroppen, säger hon.

Vad härligt, Charlotte! Det finns inget viktigare än hälsan. Fortsätt att ta väl hand om dig så att du kan underhålla Sverige i många år till.