Charlotte Perrellis stora sorg – därför missade hon Lasses begravning: ”Tänker på dig”

I måndags begravdes Lasse Berghagen i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm. En som var inbjuden, men inte kunde närvara, var artistkollegan Charlotte Perrelli.

Nu beklagar hon sig på Instagram.

Det såg helt fantastiskt ut… Så mycket kärlek till dig från alla”, skriver hon.

Lasse Berghagen, 78, somnade in på sjukhuset torsdagen den 19 oktober. Han hade då lidit av ett hjärtproblem en längre tid. Hans kropp återhämtade sig aldrig ifrån den hjärtklaffsoperation som han genomgick i september.

En dryg månad senare begravdes han i Hedvig Eleonora kyrka på Östermalmstorg i Stockholm – ett stenkast från den lägenhet där han och frun Eva levde i många år.

Läs mer: Malin Berghagens privata besked inför pappa Lasses begravning – tackar för allt stöd: ”Kärlek och omtanke”

Klockan 15.00 inleddes ceremonin inne i kyrkan. Då hade en stor del av gästerna redan varit på plats i nästan en timme.

Lasse Berghagen begravning
Lasse Berghagens begravning. Foto: TT

Artistvännerna sjöng för Lasse

Några av personerna som var inbjudna till begravningen var Tommy KörbergLotta EngbergLeif MannerströmBosse ParnevikJan GuillouMark LevengoodLasse Kronér och många fler.

Dessutom sjöng Loa Falkman, Sarah Dawn Finer, Helen Sjöholm och Benjamin Ingrosso alla varsin Berghagen-sång för att hedra honom.

En som var bjuden, men som inte kunde komma, var Charlotte Perrelli.

Instagram skriver hon att hon mer än gärna hade närvarat, men att hon helt enkelt inte hade möjlighet.

Vi fick inte ihop det igår och kunde inte närvara, men vi tänker på dig. Har självklart skickat blommor”, skriver hon i en story.

”Såg helt fantastiskt ut”

Hon verkar ha sett en del bilder från ceremonin. Många artistkollegor var på plats, men få har publicerat bilder från begravningen. Däremot har man kunnat läsa om det hela i tidningarna. Där har det också publicerats bilder på vilka kändisar som fanns på plats.

Det såg helt fantastiskt ut… Så mycket kärlek till dig från alla”, skriver Perrelli.

Hon delar inte med sig av en exakt orsak till varför hon inte kunde komma. Det skulle helt enkelt kunna vara att hon sedan september bor heltid i sitt hus i Spanien.

Hon och maken Anders Jensen bestämde sig för att testa på ett nytt äventyr nu under hösten. Deras små barn går i brittisk skola och lär sig spanska. Däremot har familjen kvar sin villa i Djursholm eftersom de är i Sverige titt som tätt.

I tisdags la hon ut en bild på sociala medier där hon visade att hon var hemma i Spanien vid sin pool. Dessförinnan hade hon och Anders, samt några vänner, varit i Paris. Så hon verkar ha det fullt upp.

Nyligen var Perrelli även i nederländska Amsterdam för att uppträda på ”Het groote songfestivalfeest” där gamla Eurovision-deltagare sjöng för schlager-älskande människor.

Utöver Charlotte Perrelli – som vann Eurovision med ”Take me to your heaven” 1999 – uppträdde bland annat svenska Cornelia Jakobs och Måns Zelmerlöw samt stjärnorna Ruslana, Johnny Logan och Conchita Wurst.

Vila i frid, Lasse. Vi saknar dig varje dag som går. Men din musik kommer aldrig att dö – den lyssnar vi på för evigt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev