Christina Schollin drabbades av dold sjukdom – tog hjälp efter nakenskandalen: ”Hade ingen aning”

Ett harmlöst kamerasvepande slutade i ofrivillig nakenchock.
Nu berättar Christina Schollin om de dolda symptomen som orsakade ett ofrivilligt kaos på Instagram.

Det var när Christina Schollin var i Nerja i Spanien tillsammans med kärleken Hans Wahlgren för två år sedan som ”nakenskandalen” briserade.

Paret tillbringade en härlig dag på stranden – och eftersom Schollin är en flitig användare av sociala medier ville hon visa upp detta.

Hon svepte loss med mobilkameran och lade upp ett videoklipp på Instagram. Men vad hon då inte visste, var att maken Hans råkade visa lite mer än vad som var som var tanken … Här nedan kan man se en del av bilden.

Delar av den bild Christina publicerade på maken Hans. Foto: Instagram/Memira

Det hela slutade i en liten ”nakenchock” – vilket Schollins följare direkt uppmärksammade henne på när maken visade mer än vad som kanske var tänkt.

Christina Schollin sökte hjälp efter nakenchocken

Bakom händelsen fanns en dold diagnos som Christina Schollin då inte var medveten om. Den Guldbaggebelönade skådespelaren och numera influeraren har haft problem med ögonen i åratal.

Nu berättar Schollin att hon sökt hjälp för detta.

– Jag känner mig inte som 83 år, men mina ögon säger ifrån, säger Schollin i en intervju med en ögonklinik.

Hon ville göra ett linsbyte – men det visade sig inte vara möjligt.

Detta eftersom hon vid undersökningen fick beskedet att hon hade förändringar av gula fläcken i ena ögat, något som inte är helt ovanligt.

Åldersförändringar i gula fläcken gör att synskärpan försämras, och enligt 1177 Vårdguiden kan detta ske både snabbt eller över en längre period.

Dessa förändringar kan vara torra eller våta, och det är endast den våta formen som kan behandlas. Några av symptomen som listas av Vårdguiden är bland annat att synskärpan långsamt blir sämre, att man ser små suddiga fläckar i mitten av synfältet, att allt ser grått och suddigt ut.

Andra symptom som vissa upplever är att bokstäver eller delar av bokstäver faller bort när man läser, man får svårt att känna igen ansikten, eller får svårt att bedöma avstånd om ena ögat har synförändringar.

Schollins löfte till svenska folket

Nu har Schollin fått den hjälp hon behöver och i dag är synen bättre. Hon lovar också svenska folket att det inte blir några fler oväntade nakenchocker på sociala medier från henne eller maken.

– Jag fick göra en noggrann synundersökning och där konstaterades det tyvärr att jag inte kunde göra ingreppet som jag hoppades på. Men de konstaterade även att jag hade problem med gula fläcken i vänster öga och det hade jag inte en aning om, säger Schollin och fortsätter:

– Hade det inte varit för det där med synen hade det där i Spanien kanske aldrig hänt. Men jag hade ju glömt mina glasögon.

Foto: Memira

Schollin har även varit aktuell som en av deltagarna i vårens stora TV4-satsning ”Masked Singer” där hon uppträdde som Fåret.

Fotnot: Läs mer om gula fläcken och åldersförändringar på 1177 Vårdguiden.

Har du haft någon liknande erfarenhet som Christina Schollin med gula fläcken? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!