Christina Schollins och Hans Wahlgrens generösa arv till barnen – miljongåvan som de lämnar efter sig

Christina Schollin har tillsammans med Hans Wahlgren en stor familj med många barn, barnbarn och ett barnbarnsbarn.

Så tänker Christina kring arvet som hon och Hans en dag ska lämna efter sig till alla barnen.

Christina Schollin, 86, och Hans Wahlgren, 86, är skådespelarna som hållit ihop sedan unga år.

Och det är verkligen en fin kärlekshistoria som de delar tillsammans.

Paret träffades på en tebjudning när de var 19 år. Kärleken sprakade direkt och fem år senare, 1962, gifte de sig. Sedan dess har kärleken bara fortsatt och som resultat har de fått fyra barn som i sin tur gett dem nio barnbarn och även ett barnbarnsbarn.

Christina och Hans barn – Pernilla Wahlgren, 56, Niclas Wahlgren, 58, Linus Wahlgren, 47 samt äldsta och för offentligheten okända Peter Wahlgren, 60 – har alla egna barn. Pernilla har fyra barn, Niclas har två barn, Peter har ett barn och Linus har två barn.

Det är med andra ord ingen liten familj som de fått med åren. Dessutom har barnbarnet Olivier Ingrosso, 34, blivit pappa vilket gjort att Christina och Hans även fått sitt första barnbarnsbarn.

Huset i skärgården

På Norra Lagnö en bit utanför Stockholm har Christina och Hans sitt stora röda hus. Där har de bott sedan de var unga och det är också där som deras barn, och även barnbarn har vuxit upp.

– Pernilla och jag brukar säga att det är så fint det där, att se flera generationer uppleva samma plats. Hans och jag är stolta över att vi har lyckats bo kvar här. Som frilansare har det inte alltid varit lätt – det är ett stort hus som kräver en hel del renoveringar och så har vi samtidigt försörjt fyra barn. Det där kräver en massa omsorg och pengar, säger Christina Schollin till Hemmets journal.

Huset är enligt Booli värderat till över 14 miljoner kronor.

Arvet till barnen

Christinas stora önskan är att huset ska få stanna inom familjen. Trots att huset har många trappor, vilket gjort det svårt för Christina och Hans på ålderns höst, så vägrar de sälja huset.

– Tänk att ännu en generation ska få springa här på gräsmattan vid det stora röda huset, konstaterar Christina till Hemmets journal.

Det är oklart hur alla barnen ska dela upp huset den dagen då de får ärva. Men de löser sig säkert. Och hoppas att det dröjer många år fram tills dess!