Foto: Roger Vikström, TT/Kanal 5, Youtube

Christina Schollins sköna vändning – efter tråkiga sjukbeskedet

Vilken skön vändning.
Efter insjuknandet har Christina Schollin nu glädjande besked.
Den folkkära skådespelaren kan se fram emot sin storslagna Dramaten-comebacken och repetitionerna.

Skådespelaren och tv-profilen Christina Schollin kunde tidigare i höstas glatt avslöja den stora nyheten att hon återvänder till Dramaten. Hon har på senare år gjort stor succé i Kanal 5-programserien ”Wahlgrens värld”, som är tillbaka med en ny säsong i vår.

STOCKHOLM 20100306 Christina Schollin. Foto: Roger Vikström/TT

Det innebär att hon gör comeback på Sveriges nationalscen, 25 år sedan senast. Schollin är aktuell i en nyskriven version av Shakespeares klassiker MacBeth som har premiär i februari.

Men glädjen förbyttes i frustration – när Schollin i början på det nya året insjuknade i en förkylning. Detta innebar att skådespelaren fick stanna hemma – och därmed missade hon flera viktiga repetitioner bara några veckor före premiären. Schollin förklarade då att hon hade sina kollegors välmående i tanken.

– I dessa tider kan man ju inte gå omkring och sprida baciller och smitta andra. Så det blir till att jobba med rollen hemma, tänka, tänka, tänka så att man får klart för sig hur Drottningen av Skottland tänker och hur hennes känslor är när hon gör sin entré, skrev Schollin på Instagram i förra veckan.

Men nu kommer glädjande nyheter från Schollin.

Christina Schollins härliga vändning

Skådespelaren har nämligen tillfrisknat – och kan nu ägna sig åt repetitioner på plats på Dramaten igen.

Detta förstås till stor glädje för Christina Schollin själv.

– Dags att börja repetera igen på Dramaten efter en vecka hemma med förkylning. Som alltid tas ett Corona-test! Negativt! Då är det bara att köra, skriver Schollin på Instagram.

Christina Schollin
Foto: Anders Henriksson/Wikkicommons

Hon passar också på att hylla sina kollegor både bakom kulisserna och på scen i föreställningen.

– Dagen började med perukprov och sminkprov i peruklogen. Alltid en början – som kan hinna ändras många gånger om! Jag älskar att jobba med proffs! Och det gör jag här!

Christina Schollins glädje inför återkomsten på Dramaten

När Christina Schollin nyligen gästade TV4:s ”Efter fem” berättade hon om sina stora förväntningar inför Dramatenåterkomsten.

– Det är mycket märkligt, för jag kunde aldrig i min vildaste fantasi drömma om att jag överhuvudtaget skulle vilja stå på scen igen. Egentligen ville jag inte det. Men jag fick en förfrågan och sa, då ska jag få be om att läsa manus, sade Schollin i TV4 och fortsatte:

– När jag hade läst det tänkte jag, det här är något jag inte kan tacka nej till. Jag kan säga, det är mitt livs utmaning.

Schollin spelar med bland andra Leif Andrée och Maia Hansson Bergqvist i uppsättningen.

Nu önskar vi Schollin och kompani lycka till inför den stora premiären!

Skriv gärna en kommentar!