Claes Malmbergs nya besked om hälsan – bryter tystnaden efter bakslaget

Förra veckan tvingades han ställa in föreställningar.
Claes Malmberg hade drabbats av rosfeber.
Nu ger skådespelaren och komikern ett nytt besked om hälsoläget.
– Doktorn sa till mig att Claes du är en 25-åring i en 62-årings kropp, säger han till Hänt.

Claes Malmberg slog igenom med karaktären Ronny Jönsson i lokalradion på slutet av 1980-talet.

Sedan dess har skådespelaren med den härligt karaktäristiska göteborgsdialekten gjort allt från humorprogram till att ha stått på teaterscenen, sjungit i Melodifestivalen (med Tommy Körbergs supergrupp Ravalliacz) och medverkat i film och tv.

Inte minst har vi gjort oss vana vid att se honom i humorpaneler som ”Parlamentet”, ”Snacka om nyheter” och ”Time out” där Malmberg briljerat med sina vassa och roliga repliker.

Artikeln fortsätter under bilden.

Claes Malmberg.
Claes Malmberg. Foto: Ulrika Malm /SVT

På senare år har tittarna framför allt sett honom i SVT:s julkalender ”En hederlig jul med Knyckertz” och i den Helena Bergström-regisserade långfilmen ”Dancing Queens”.

Claes Malmberg blir programledare i SVT:s ”Överlevarna”

I höst kommer tittarna också att få se Malmberg i rollen som programledare för SVT:s nya tävlingsprogram ”Överlevarna”. Där kommer flera lag bestående av kända komiker tävla i överlevnad. Lagen består av: Sissela Benn och Torbjörn Averås Skorup, Nisse Hallberg och Evelyn Mok samt Johanna Hurtig Wagrell och Christoffer Nyqvist.

Malmbergs nya program sänds med start i september på SVT.

Innan seriestarten kom rapporter om att Malmberg kämpat med hälsan. Stjärnan drabbades av rosfeber och tvingades till följd av detta två föreställningar av sin humorshow i Hunnebostrand tidigare denna månad.

Artikeln fortsätter under bilden.

Claes Malmberg
Claes Malmberg. Foto: Warner Bros/SVT

– Jag har rosfeber och äter penicillin. Men det är inget dramatiskt, utan jag har bara feber och är sjuk, sade Claes Malmberg då till Aftonbladet.

LÄS MER: Claes Malmberg akut till sjukhus – tvingas ställa in efter smärtsamma bakslaget: ”Jag har fått…”

Claes Malmbergs sköna besked om hälsan

Själv vill Malmberg nu, en vecka efter att rapporterna nådde svenska folket, tona ner det hela en aning.

– Ja men det där är kanske en av pressens största överdrifter. Den här gången tänkte jag, ska jag svara när pressen ringer om de här dumheterna? Så tänkte jag, då gör jag det så jag lägger sordin på detta men det blev bara värre när jag svarade, säger Claes Malmberg till veckotidningen Hänt och fortsätter:

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230817 Claes Malmberg, programledare i tävlingsprogrammet Överlevarna vid SVT:s presentation av höstens program och serier. Foto: Mickan Palmqvist / TT
STOCKHOLM 20230817 Claes Malmberg, programledare i tävlingsprogrammet Överlevarna vid SVT:s presentation av höstens program och serier. Foto: Mickan Palmqvist / TT

– Jag sa att det är ingen fara, jag har fått penicillin och kommer överleva men ändå blev rubrikerna ”Claes Malmberg till sjukhus”. Jag körde dit själv, fick penicillin och körde hem, säger Malmberg.

Han kommer också med nya, glädjande besked om sitt hälsotillstånd.

– Jag mår fantastiskt bra och hade fantastiska värden. Doktorn sa till mig att Claes du är en 25-åring i en 62-årings kropp.

Så skönt att höra, Claes! Vi ser fram emot att se dig i ditt nya tv-program i höst.