Därför dricker inte Benny Andersson alkohol – mörka sanningen bakom beslutet: ”Hade inte varit här nu…”

Benny Andersson är en av våra absolut största musiklegendarer.

Att det blivit en del festande genom åren är kanske inte så konstigt om man varit en del av en av världens största popgrupper genom tiderna.

Men för några år sedan tog Benny valet att sluta dricka alkohol helt.

Här är anledningen bakom beslutet.

Ska man prata om inflytelserika band eller musikgrupper så finns det vissa namn som bara måste nämnas i sammanhanget.

Ett av dessa är utan tvekan Abba.

Deras stora framgångar har knappast gått någon förbi och än idag är de ett av de mest hyllade och älskade grupperna som funnits.

1979 ställde sig Agnetha Fältskog, Anni-Frid ”Frida” Lyngstad, Benny Andersson och Björn Ulvaeus på scenen i Brighton för att representera Sverige i Eurovision Song Contest.

De rev av den klassiska hitlåten ”Waterloo” och resten är, som man brukar säga, historia.

LONDON 20220526 Fr v Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson anländer på röda mattan till ABBA Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, inför galapremiären av Abba Voyage. Foto: Pontus Lundahl / TT
LONDON 20220526 Fr v Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson anländer på röda mattan till ABBA Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, inför galapremiären av Abba Voyage. Foto: Pontus Lundahl / TT

Därför slutade Benny Andersson med alkoholen

Därefter väntade ett makalös karriär med otroligt mycket spännande äventyr för gruppen.

Stjärnorna har stått på några av världens största scener, släppt mängder av hits, och bjudit på fantastiska shower.

Men som så många andra inom branschen så har det också funnits utmaningar och problem bakom rampljuset som fansen kanske inte alltid känt till.

Benny Andersson har bland annat berättat om sina problem med alkohol som han haft genom åren.

”Det bästa beslut jag någonsin tagit”

Enligt brittiska Express har han förklarat att han insåg att det var ett problem när han började må dåligt om han inte druckit.

Han kände att det fanns en risk att förlora allt om han inte slutade dricka på det sätt han gjorde då.

– Om man dricker tillräckligt mycket under en tillräckligt lång tid börjar man förlora saker, har han sagt enligt sajten.

Då bestämde sig stjärnan för att sluta helt med alkohol.

– Att sluta dricka är det bästa beslut jag någonsin tagit. Det var ett problem, absolut. Så för 15 år sedan [över 20 idag] tänkte jag att ”jag måste sluta med det här.” Jag hade inte varit här nu om jag inte hade gjort det.

Benny Andersson
Foto: Anders Henriksson/WIkkicommons

Abba-kollegan slutade också dricka

Det är ett beslut han är väldigt glad över, enligt Express.

– Det triggade väldigt många av mina vänner att sluta dricka också, och de är lika glada över det. Alkoholism slår till utan att man förstår det. Du har antingen en tendens till det eller inte.

Även Abba-kollegan Björn Ulvaeus har berättat om sitt val att lägga av med alkohol.

– Före så var det lite så att fly från sig själv. Man behöver inte gå in på varför men att döva med hjälp av alkohol och sedan när man bestämmer sig för att ”nej, nu har jag nått vägs ände”, då tror man att de ska bli lite grått och dystert efteråt men i själva verket blir det precis tvärtom. Man lyfter, det öppnar sig och man är i direktkontakt med allting på ett helt annat sätt. Det var bland de bästa grejerna jag har gjort och jag kan rekommendera det till de som är fast i det eländiga, det är en fruktansvärd sjukdom, har Ulvaeus tidigare sagt i ”Nyhetsmorgon”.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev