Därför försvann Annika Jankell från ”Nyhetsmorgon” – verkliga orsaken bakom plötsliga avhoppet efter alla år

Under flera år var hon en av programmets mest kända ansikten.

Men plötsligt sa Annika Jankell adjö till TV4 och ”Nyhetsmorgon”.

Nu berättar hon om verkliga orsaken bakom avhoppet efter alla år.

– Jag tror jag blev lite ledsen om jag ska vara ärlig. Det har jag aldrig sagt förut, säger hon i podden ”TV-fabriken med Fredrik Ralstrand”.

Varje morgon är det för många svenskar en tradition att bänka sig framför tv-skärmen och följa dagens största händelser i ”Nyhetsmorgon”.

Där får vi möta bland annat duon Soraya Lavasani och Martin Järborg, samt Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist bara för att nämna några.

Men en annan som faktiskt syntes i programmet under sex års tid som en av programledarna – Annika Jankell – har inte synts till i kanelen på lång tid.

Mellan 2006 och 2012 ledde hon nämligen programmet, försvann plötsligt.

Annika Jankell
Foto: TV4

Sanningen om plötsliga avhoppet

När hon gästar podden ”TV-fabriken med Fredrik Ralstrand” berättar hon om varför hon egentligen valde att lämna det populära morgonprogrammet efter sex år.

– Varför jag slutade på Nyhetsmorgon. För jag fick ett roligt program på SR och sen var jag lite sur för att jag hade blivit lovad lite grejer. I chefsbyten kan det bli så, man kan komma överens med en chef om att det här ska man göra, något som man kanske drömt om. Sen kommer en ny chef som vänder uppochned på allt och ska göra på sitt sätt och ta in sina favvisar, förklarar Jankell och säger att först nu reflekterat över uppbrottet. 

– Jag tror jag blev lite ledsen om jag ska vara ärlig. Det har jag aldrig sagt förut, knappt till mig själv. Jag blev ledsen och lite så där: ”fuck you!”. Jag la ner min själ när jag var där. 

Annika Jankell
Foto: TV4

Ställde krav på TV4

Annika berättar vidare att arbetssättet på kanalen inte passade henne, och att hon ställde krav på TV4.

– Jag kände nog att hoppa in och släcka bränder som man gör som vikarie, jag gillar att ha långsiktighet, för att planera, kunna bjuda in gäster. Jag är inte bara programledare, jag gillar att planera innehåll och ringa in gäster. Det är en del för mig när jag gör tv.

Detta gör Annika Jankell i dag

När hon får frågan vilka specifika krav hon hade, ger hon besked.

– Jag ville ha en fast morgon, lördags- eller söndagsmorgon. Det var det jag var lovad, svarar hon.

I dag jobbar Annika Jankell kvar på Sverige Radio och programleder ”P4 Plus” på lördagar. Dessutom ska hon snart ha sin alldeles egna pratshow som kommer att sändas på wakai-tv, berättar hon.

Vi hoppas att vi kanske får chansen att återse dig i programmet i framtiden. Tills dess önska vi dig all lycka till med allt!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.