Därför försvann Marie Serneholt egentligen från rampljuset – beslutet med familjen: ”Jag fick…”

Marie Serneholt var från 90-talet och fram tills för några år sedan stjärnan på allas läppar. Därefter försvann hon plötsligt från strålkastarna.

Nu har hon dock gjort comeback igen och berättar att fler tv-uppdrag kan komma att bli aktuella.

Marie Serneholt, 40, började sin karriär så tidigt som 1998, då hon som 15-åring kom att bli en av artisterna i gruppen A-Teens.

Tillsammans med Sara Lumholdt, Dhani Lennevald och Amit Paul utgjorde Marie Serneholt gruppen A-Teens, tidigare Abba Teens. Från början gjorde gruppen covers på Abba-låtar, men kom senare att uppträda med egna låtar.

2006 lades gruppen ned efter en paus på två år. Marie Serneholt satsade efter det på en solokarriär och ställde bland annat upp i Melodifestivalen både 2009 och 2012.

Marie Serneholt
STOCKHOLM 20230317 Marie Serneholt anländer till premiärfirandet av Micael Bindefelds biografi ”Mannen Myten Minglet” på Nedre Manilla. Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430

Bortom musikkarriären har Marie även haft framgångar som programledare. Bland annat ledde hon Melodifestivalen 2011 tillsammans med Rickard Olsson och hon ledde även under en period Bingolotto.

2015 fick vi även se Marie Serneholt dansa i TV4:s ”Let’s dance”.

Därför försvann Marie från strålkastarna

I helgen gjorde Marie Serneholt comeback i rampljuset då hon återförenades med A-Teens på Melodifestivalen. Men innan dess så har hon inte synts till i rampljuset på några år. Och under A-Teens pressträff i samband med Melodifestivalen berättar hon om varför hon lyst med sin frånvaro.

– Jag fick tvillingar för fem år sen som har tagit ganska stor del av min tid. Då har jag försökt jobba med de grejerna som har varit möjliga att göra. Mycket sociala medier- och  konferencieruppdrag och så där, säger Marie Serneholt till Expressen.

Marie Serneholt har tillsammans med sambon Fredric Palmqvist de femåriga tvillingarna Philip och Nicholas. Marie och Fredric träffades 2017 och förlovade sig förra året.

Sara Lumholdt och Marie Serneholt när A-Teens har presskonferens inför sin återförening som mellanakt i Malmö Arena under deltävling 1 av Melodifestivalen 2024. Foto: Johan Nilsson / TT
Sara Lumholdt och Marie Serneholt när A-Teens har presskonferens inför sin återförening som mellanakt i Malmö Arena under deltävling 1 av Melodifestivalen 2024. Foto: Johan Nilsson / TT

Kan bli aktuellt med fler tv-uppdrag

Och i samband med sin comeback under Melodifestivalen så avslöjar Marie att fler uppdrag inom tv kan bli aktuellt för henne.

– Nu börjar det rycka lite i den där tv-nerven igen. Jag är inte riktigt klar där känner jag. Och nu känner jag att det skulle vara möjligt att kombinera det med livet som mamma också, säger Marie Serneholt till Expressen.

Så kul att få se mer av dig Marie!

Vad tänker du om Marie Serneholts comeback med A-Teens? Kommentera gärna på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev