Foto: Fredrik Sandberg, TT & Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix / TT

Därför gästas Lars Lerin av kunglighet – folkkäre profilens spännande uppdrag med drottningen

Lars Lerin gästas av drottningen i vårt grannland!

Lars Lerin och maken Manoel ”Junior” Marques Lerin har kungligt sällskap att vänta.

Nu visar det sig nämligen att den folkkäre konstnären och prisade tv-personligheten inleder ett samarbete med Norges drottning Sonja.

LÄS MERLars Lerins framtidsbesked – efter nya viktiga serien i SVT

STOCKHOLM 20190319 Konstnären Lars Lerin och hans make Manoel "Junior" Marques anordnar en konstskola för en grupp personer med funktionsvariationer i Karlstad i andra säsongen av "Lerins lärlingar" i SVT. Foto Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20190319 Konstnären Lars Lerin och hans make Manoel ”Junior” Marques. Foto Fredrik Sandberg / TT

På måndagseftermiddagen avslöjades det nämligen att den 84-åriga drottningen blir sommarens gästutställare på konsthallen Sandgrund som drivs av Lerin.

Lars Lerin jobbar med drottning Sonja av Norge

Norges drottning studerade konst i ungdomen och har vid flera tillfällen ställt ut sin verk, första gången 2011. I Norge har hon fått vägledning av konstnärerna Kjell Nupen och Ørnulf Opdahl.

Oslo 20170509. Kung Harald och drottning Sonja på väg in till galamiddag med anledning av drottningens 80-årsfirande 2017. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix / TT
Oslo 20170509. Kung Harald och drottning Sonja på väg in till galamiddag med anledning av drottningens 80-årsfirande 2017. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix / TT

Drottning Sonja har bland annat arbetat med keramik och pappersbaserad konst.

”Idag är hon en respekterad grafiker. Hon är också en stor samlare av konst som även inkluderar verk av Lars Lerin. De två har tidigare ställt ut samtidigt på Galleri Lofoten i Henningsvaer, Norge”, skriver konstgalleriet Sandgrund på Instagram.

Och fortsätter:

”Lars Lerin och Drottningen har under en tid tillsammans arbetat med koppargrafik till förmån för Drottning Sonjas Konststiftelse. Stiftelsen arbetar för att sprida kännedom om grafisk konst i tryck, och delar årligen ut H.M. Drottning Sonjas grafiska tryckpris, Inspirationspriset och Lifetime Achievement Award”.

Mellan 23 juni-21 augusti kommer Sonja nu ställa ut ett 30-tal verk i Karlstad. Dessutom väntas vernissage dit allmänheten är välkommen 23 juni kl. 13.00 – och då närvarar Lars Lerin och maken Manoel Marques Lerin.

Så spännande! Vad tycker du om Lars Lerins konst? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!