Foto: TV4

Därför lämnar Erik Videgård landet – plötsliga beslutet utanför Nyhetsmorgon: ”Nu sätter det igång”

Erik Videgård har lämnat landet.
TV4-profilen tillika stjärnkrögaren har landat ett prestigefyllt internationellt uppdrag.
– Skitkul, skriver han.

”Good morning Vietnam!”

Nu kan svenske stjärnkocken Erik Videgård citera Robin Williams klassiska filmreplik från klassiska rullen med samma titel varje morgon.

Han har nämligen lämnat Sverige – för ett mycket speciellt besök i just Vietnam.

Annars syns den erkände krögaren och kokboksförfattaren tillaga sina delikata och ofta kryddstarka rätter i direktsändning om helgmorgnarna i TV4:s ”Nyhetsmorgon”. Ofta när kollegan Jenny Alversjö är programledare. Duon tillika vännerna har dessutom programlett en egen podcast tillsammans, kallad ”Matresan”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Videgård är en stor personlighet i den svenska restaurangbranschen, och har genom åren både startat och drivit flera populära krogar i Stockholm. Han har också skrivit flera kokböcker, och är en av grundarna till Svenska Sommelierföreningen. Som sommelier har han faktiskt vunnit SM-guld – och även tävlat i VM-sammanhang.

Inte undra på då, att Videgård nu har landat ett prestigefyllt, internationellt uppdrag.

Han har nämligen i dagarna anlänt Vietnam – för att bidra med sin köksexpertis när Svenska ambassaden firar 55-årsjubileet av Sveriges erkännande av landet.

– Nu sätter det igång. Idag har jag möte med köksmästaren här på Daewoo Hotel inför en middag för 400 personer på lördag. Dessförinnan middag på Svenska Ambassaden för 25 personer på onsdag så lite senare bär det iväg till matmarknaden. Så otroligt härligt!! Det är tidigt så temperaturen ligger nu på behagliga 25 grader, det blir varmare sen, skrev Erik Videgård entusiastiskt på sin Instagram häromdagen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Under onsdagen är det dags för stor bankett.

– I år är det 55 år sedan Sverige erkände Vietnam, det firas bl.a med en middag på Svenska Ambassaden i Hanoi. Ikväll smäller det och jag ska göra maten för 40 dignitärer, skitkul! skriver Videgård på Instagram.

Samtidigt passar stjärnkocken med rötter i Strängnäs också på att hälsa till Sveriges blivande drottning. Kronprinsessan Victoria gjorde nämligen motsvarande besök till Vietnam för några år sen.

– För 5 år sedan var kronprinsessan Victoria här på 50-årsjubileet och åt nudelfrukost, i morse åt jag frukost på samma ställe, Victoria!, ägaren och hans fru hälsar så mycket och bilderna på dig sitter fortfarande uppe. Kul!

Så kul! Vi önskar dig stort lycka till med allt, Erik, och hoppas snart få ta del av din matinspiration i rutan igen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev