Därför petas Soraya Lavasani i TV4 – ersätts av Tilde de Paula Eby

Under de två senaste åren har det varit Soraya Lavasani och Bengt Magnusson som lett galan ”Tillsammans mot cancer”.

Men i år sker en stor förändring.

Istället kommer varken Bengt eller Soraya leda galan, och nu avslöjar TV4 varför, skriver Hänt.

Varje år uppmärksammas det viktiga arbetet som görs i svensk cancerforskning under en speciell kväll med galan ”Tillsammans mot cancer”.

Under galan samlas hundratusentals kronor in och flera kända svenska artister uppträder för att uppmärksamma den starka och viktiga kvällen.

Soraya Lavasani som lett programmet har nämligen förlorat själv en kär familjemedlem i cancer.

Soraya Lavasani
Foto: TV4

Den populära tv-profilen har tidigare berättat om stora sorgen efter sin älskade mamma.

”Idag tittar jag upp mot himlen och saknar min mamma lite extra mycket och jag vet tyvärr att jag är långt ifrån ensam. Vi är många som sörjer att våra mammor inte längre finns med oss. Till alla er vill jag skicka extra mycket kärlek idag. Samtidigt är jag så enormt tacksam och glad över att få vara mamma åt mina två små skatter och få föra vidare det som min älskade mamma hann ge mig under sin livstid. Var rädda om varandra”, skriver hon på Instagram, skrev hon då på Instagram.

Men när det är dags för galan ”Tillsammans mot cancer” nästa år, sker en förändring.

Därför petas Soraya av Tilde

Tittarna har fått se Soraya leda den tillsammans med Bengt Magnusson, men 2021 kommer den istället ledas av Tilde de Paula Eby.

– Jag tar min uppgift att leda kvällen på största allvar eftersom cancerforskningen verkligen gör skillnad! Den ger oss hopp, tro och framförallt räddar den liv, säger Tilde i ett pressmeddelande.

https://www.instagram.com/p/CHf6RPrlmfE/

Men hur kommer det sig att just Soraya och Bengt inte fortsätter leda programmet då?

Det svarar nu TV4 på.

”Soraya och Bengt har gjort ett enastående och viktigt arbete när de tidigare år har lett galan”, skriver Johan Janrell, exekutiv producent på TV4, till Hänt och fortsätter:

”I år kommer kvällen genomföras på ett lite annorlunda och nytt sätt och vi är otroligt glada att Tilde de Paula Eby leder tittarna genom kvällen med sin värme och engagemang för frågan”.

Vi är övertygade om att detta kommer bli magiskt bra! Vi önskar Tilde lycka till, detta klarar du galant!