Därför stoppas Bygglovs-Mattes bröllop – sanningen bakom oväntade beslutet: ”Då kände vi…”

Han blev Bygglovs-Matte med hela det svenska folket när TV4-programmet började sändas 2005.

Nu ger han en uppdatering kring sitt kärleksliv med fästmön Lily – och varför de inte lyckas få ihop något bröllop trots att de varit förlovade i fem år.

Mats ”Matte” Karlsson, 49, och Willy Björkman, 77, var ”Bygglovs” stora frontfigurer under tiden som programmet gick på TV4.

Mellan 2005 och 2018 tog de sig an flera hundratals byggprojekt runtom i Sverige. Och hemma i tv-sofforna satt vi och och suktade efter snickarhunken Matte som fixade både det ena och det andra.

Han var så pass populär att han 2010 dessutom fick chansen att tävla ihop med Charlotte Sinclair i ”Let’s Dance”.

Bygglov, Bygglovs-Matte, Willy Björkman
Maria Kingsley, Willy Björkman och Matte Karlsson från ”Bygglov”. Foto: TV4

Sedan ”Bygglov” slutade sändas har Matte levt lite mer utanför rampljuset. Han och frun Lina skildes efter tio år tillsammans, då hade de även fått döttrarna Nellie och Lynn ihop.

Förlovade sig på Madagaskar

Det dröjde dock inte så länge innan han hittade kärleken på nytt.

De senaste åren har han levt ihop med Lily Inan. Matte friade till henne redan 2019, på Madagaskar.

– Jag är jättelycklig. Allt var planerat men jag var nervös. Vi åt middag och jag frågade om vi skulle ta en promenad och på stranden gick jag ned på knä och friade. Jag fick inte ett ja till svar, utan snarare ett vrål, sa han till Aftonbladet efteråt.

– Hon blev lite chockad. Det blir bröllop 2020, fortsatte han.

”Blev för långdraget”

Men sen kom pandemin. Faktum är att det fortfarande inte har blivit något bröllop trots att det gått cirka fem och ett halvt år.

– Det hamnade lite på is där med Covid, sen så sköt vi upp det, så trodde man att det skulle funka men så fick vi skjuta upp det igen och igen. Då kände vi att Covid-19 hade satt sina spår, inte i förhållandet men på andra saker vilket gjorde att vi avbokade bröllopsplanerna. Det blev för långdraget, säger han nu till Hänt om beslutet att skjuta på planerna.

Då Lily är halvgrekiska var tanken att de skulle gifta sig i Grekland, på ön Santorini. Men eftersom planerna hela tiden skjuts upp så börjar de inse att det kanske är lättare att ha det i Sverige.

– Just nu myser vi bara på som förlovade, och försöker kanske inse att man kanske kan göra det här ändå. Men nu har jag massa annat stök som kommer först. Jag fyller ju snart 50, säger han.

Hoppas det snart blir bröllop och att det då blir exakt som ni tänkt er. Det är många som kommer ihåg dig från ”Bygglov” och som saknar att se dig i tv-rutan.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev