Foto: TV4, Fredrik Sandberg / TT

Därför umgås inte Kikki och Lotta – Doktor Mikael bryter tystnaden om relationen: ”Hon är väl…”

Kikki Danielsson och Lotta Engberg har genom åren bjudit på riktigt fartfyllda uppträdanden och härlig musik tillsammans. Inte minst med succétrion Kikki, Bettan och Lotta. Så här har relationen sett ut bakom kulisserna.

KikkiBettan och Lotta har minst sagt bjudit på både minnesvärda och fantastiska musikupplevelser genom åren.

Gruppen bestående av Kikki Danielsson, Elisabeth ”Bettan” Andreassen och Lotta Engberg har bland annat medverkat i Melodifestivalen, bjudit på krogshow tillsammans och blivit både hyllade och älskade.

Foto: TT

Gick skilda vägar

Men 2004 splittrades gruppen.

En av anledningarna till detta ska ha varit att Kikki kämpade med missbruksproblematik, något som framkommer i dokumentären Kikki Danielsson – ett porträtt.

– Perioden med Kikki, Bettan & Lotta var till åttio procent bara glädje. Tre tjejer som får samarbeta, och den musikaliska styrkan vi hade tillsammans. Men sen var det kämpigt för Kikki mådde inte bra. Givetvis försökte Bettan och jag hjälpa henne men det är inte lätt att hjälpa när man kanske inte vill bli hjälpt, säger Lotta Engberg i dokumentären.

”Min bästa kompis”

Alla tre stjärnor är idag folkkära individer med fantastiska karriärer och meriter inom musikbranschen.

Bakom kulisserna så har Lotta och Bettan funnits vid varandras sida i alla år, och än idag är de väldigt nära vänner.

– Lotta är ju min bästa kompis i dag, vi umgås mycket, har Elisabeth Andreassen sagt till Expressen.

Lotta Engbergs relation till Kikki Danielsson idag

Vad gäller Kikki så har dock Lotta förklarat för Expressen att de inte umgås privat.

– Jag tror att det beror på att vi bor så långt ifrån varandra. Det är långt till Bollnäs. Sedan har vi också fullt upp båda två, har hon sagt till tidningen.

KARLSTAD 20180203 Kikki Danielsson efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT
KARLSTAD 20180203 Kikki Danielsson efter första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Något Lottas sambo Mikael Sandström även bekräftat i en ny intervju med Hänt.

– Nej inte alls, jag har aldrig träffat henne. Så jag har ingen relation så till henne. Hon är väl upptagen, hon var väl med i Nyhetsmorgon med någon bok för ett tag sedan har jag för mig, säger Mikael till Hänt.

Vi önskar er alla allt gott!