Därför vägrar Markus Aujalay titta på ”Sveriges mästerkock” – stora beslutet efter avhoppet

Efter tolv år som en av jurymedlemmarna för ”Sveriges mästerkock” valde Markus Aujalay att hoppa av programmet.

Nu berättar han att han inte ens följer det på tv längre.

– Det blir lite sådär, jag har gjort det där i så många år och varit med liksom. Så nej, jag har inte sett någonting så jag kan inte uttala mig alls om något, säger han till Hänt.

Han är en av landets största matlagare och utsågs redan 2004 till ”Årets kock”. Därefter har Markus Aujalay, 52, drivit stjärnkrogar som Winterviken och Tegelbacken i Stockholm samt Fjällpuben i Åre.

Dessutom har han en stor Youtube-kanal där han bjuder sina följare på recept och ibland lagar han även mat med och för kändisar.

Läs mer: Mischa Billings beslut i kärlekslivet – därför vägrar ”Sveriges mästerkock”-profilen att bli sambo

Mest känd är han däremot för sina tolv år som jurymedlem i TV4-succén ”Sveriges mästerkock”.

Markus Aujalay i ”Sveriges mästerkock”. Foto: TV4

”Dags att tacka för mig”

Från början jobbade han sida vid sida med Leif Mannerström och Per Morberg. Sista året var det Mischa Billing och Tom Sjöstedt som satt med honom i juryn.

2022, efter tolv år på posten, valde Markus att hoppa av programmet.

Dags att tacka för mig. En lång och fantastisk tid men många underbara medarbetare och deltagare. Blev några timmar ändå… 12 säsonger av Sveriges Mästerkock, 3 säsonger av Sveriges Yngsta Mästerkock, 1 säsong av Decenniets Mästerkock, 2 säsonger av Sveriges Mästerkock VIP, 6 säsonger av Efter Stängning”, skrev han på Instagram i samband med avskedet.

Som ersättare till den oefterhärmlige kocken valdes rutinerade Tommy Myllymäki. Han är nu inne på sin andra säsong som jurymedlem.

För Hänt berättar nu Markus att han inte ens sett Tommy i programmet. Faktum är att han valt att inte titta på ”Sveriges mästerkock” sedan han själv slutade.

Öppnar för comeback i rutan

Så när han får frågan om han sett årets säsong, så att han kan uttala sig om vem han tror vinner, så kan han inte ge ett svar.

– Nej, jag har faktiskt inte sett någonting så jag kan inte uttala mig. Det blir lite sådär, jag har gjort det där i så många år och varit med liksom. Så nej, jag har inte sett någonting så jag kan inte uttala mig alls om något, säg han.

Sveriges mästerkock juryn 2022 i TV4: Tom Sjöstedt, Markus Aujalay och Mischa Billing. Foto: TV4
”Sveriges mästerkock”-juryn 2022 i TV4: Tom Sjöstedt, Markus Aujalay och Mischa Billing. Foto: TV4

Samtidigt ställs han inför frågan om han skulle vara intresserad av att göra comeback och göra ”Sveriges mästerkock” någon gång i framtiden.

– Det har jag ingen aning om. Det är väl inte mitt beslut bara utan då ska ju TV4 också tycka att jag ska vara med igen. Men alltså, det kan man aldrig veta och rent krasst kan man ju säga att jag inte egentligen har några kommentarer kring programmet, säger Markus.

Orden om ”Masked singer”

Den som följer TV4:s underhållningsprogram ”Masked singer” noterade att Markus Aujalay var en av de tävlande i år. Han gömde sig nämligen i lejondräkten.

Han visade då att han inte bara kan laga god mat utan även ta en fin ton. Dessvärre blev det bara ett avsnitt för Markus som åkte ut direkt ur den andra gruppen.

– Det är tråkigt men det är ju som det är. Man måste ju ha distans, det är klart att man tycker att det är surt att åka ut. Men herregud, det är många bra med och det är ju någonstans ett lekfullt skojprogram, även om man tar det på allvar så måste man ha distans till det. Jag är otroligt glad och tacksam att jag har varit med, att jag har vågat vara med. Det är jag glad över, sa han till Hänt.

Vi är många som saknar dig i ”Sveriges mästerkock”, Markus. Det vore ett sant nöje att ha dig tillbaka någon gång i framtiden.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev