Därför varnades Colin Nutley för Helena Bergström – starka erkännandet om relationen

Kärleken är evig.
Helena Bergström och Colin Nutley har varit ett par i över 30 års tid.
Men den fantastiska sagan om deras relation fick en skakig start.
– Många varnade mig från att ge mig in ett förhållande med någon som var så mycket yngre, medan andra uppmanade mig att följa mitt hjärta, säger Nutley till Icakuriren.

De har i många år varit ett av Sveriges mest omtyckta kändispar.

Skådespelaren Helena Bergström och regissören Colin Nutley har kilat stadigt i många år nu. I över 30 år har de jobbat tillsammans, och det var i kultklassikern ”Black Jack” det hela tog sin början.

Snart träffades de båda av Amors pilar och resten är, som det brukar heta, historia.

När paret gästade TV4-programmet ”Tillsammans med Strömstedts” för några år sedan berättade Bergström hur det gick till då de först träffades.

– Jag skulle eftersynka och ljudarbeta med en film jag hade gjort som heter ”1939”. Då träffade jag en kvinna som jag jobbat med, och sa: ”vad gör du nu?”. ”Åh, jag jobbar med en av mina favoriter: Colin Nutley”, sa hon. Åh Gud, sa jag. ”Jag är jätteintresserad av att jobba med honom”. Sen gick jag in och eftersynkade, och då kom hon in igen samma dag. ”Någon vill träffa dig”. Och så kommer Colin. Han bara pratade och pratade och pratade, säger Bergström i programmet.

Hon fick rollen i ”Black Jack” och de började filmarbetet.

Efter ett tag insåg Bergström att hon börjat utveckla starkare känslor för regissören.

– Jag hängde med en kompis och sa: ”den här regissören är så fantastisk och det är helt otroligt”. Hon sa: ”du är kär i honom”. ”Inte en chans”, sa jag. Tills jag insåg att vi nog ändå flirtade. Det fanns någon form av vibration, kan jag tänka, säger Bergström.

För Colin Nutley kom kärleken också oväntat.

I en intervju med Icakuriren berättar regissören bakom klassiker som ”Änglagård”, ”Under solen” och ”Sprängaren”, att han till och med varnades från folk i sin omgivning att utforska sina känslor för den betydligt yngre skådisen.

– Jag var gift med min äldsta son Daniels mamma och bodde i London. Till råga på allt var jag 20 år äldre än Helena. Många varnade mig från att ge mig in ett förhållande med någon som var så mycket yngre, medan andra uppmanade mig att följa mitt hjärta. Det var en turbulent tid. Ibland frågade jag mig om det verkligen skulle bli Helena och jag, men i slutändan var det oundvikligt, säger Nutley till Icakuriren.

Helena Bergström förklarar att den stora åldersskillnaden till en början gjorde henne skeptisk.

– Med tanke på åldersskillnaden och att Colin var gift fanns det från början inte i min vildaste fantasi att vi skulle bli ett par. Kanske är det för att vi tvingats kämpa för vår kärlek som vi också har lyckats hålla fast vid varandra, säger Helena Bergström till Icakuriren.

Sedan dess har det alltså gått 30 år och paret är lyckliga tillsammans.

– Det har varit viktigt för min personliga utveckling att leva med en mogen man, säger hon.

Helena Bergström har gått i kärlekens spår och blivit regissör på senare år.

Vid årsskiftet är hon regiaktuell i monologen ”Sakarias spyor”, en mörk komedi om självkänsla, självförtroende, prestationssamhället och bulimi med Hampus Nessvold i huvudrollen. Premiär på Kulturhuset Stadsteatern 26 januari.

Ni är underbara, Helena och Colin!

Stort grattis till er kärlek!