Så lever fembarnspappan Claes Malmberg med nya kärleken – beslutet efter relationerna med exen

Claes Malmberg är aktuell med Kanal 5-realityn ”Bättre sent än aldrig” samt humorserien ”Överlevarna” i SVT.

När han inte spelar in nya tv-program träffar han sin nya hemliga kärlek – eller hänger med sina barn och barnbarn. Det är i dag allmänt känt att han har fem barn med fyra olika kvinnor och att han sällan kan vara singel särskilt länge.

– Haha, ja, jag verkar vara usel på att vara ensam ändå, säger han i en intervju med Allas.

Vi har hört honom som ”Ronny Jönsson” i radio på 80-talet och sett honom i flera stora tv- och filmsuccéer såsom ”Lotta på Bråkmakargatan”, ”Rallybrudar”, ”Hur många lingon finns det i världen?”, ”Saltön” och ”Parlamentet”.

Nu är Claes Malmberg, 62, aktuell som programledare i humorserien ”Överlevarna” i SVT, samt som deltagare i Kanal 5-satsningen ”Bättre sent än aldrig”.

Läs mer: Anna Books nya tunga bakslag – nu stöttas stjärnan efter dystra beskedet: ”Fina, fina du”

I det sistnämnda programmet reser han runt i världen och hittar på massor av stolligheter tillsammans med de nyfunna vännerna Thomas Ravelli, Harald Treutiger, Kjell Bergqvist och Peter Magnusson.

Under onsdagskvällen sänds det åttonde och sista avsnittet linjärt på tv. Då är gubbgänget på spanska solkusten, i Malaga, för att äta tjurtestiklar, dansa flamenco och bo på hostel.

Claes Malmberg
Claes Malmberg under inspelningen av ”Överlevarna”. Foto: Ulrika Malm/SVT

Bekräftade nya kärleken

Men det är inte bara i jobblivet som det är intensivt just nu för den gode Claes Malmberg. Skådespelaren och komikern gjorde slut med sin 20 år yngre kärlek Janiana Mafra Panchero Silva förra hösten, då det inte fungerade att ha en distansrelation med en kvinna som bodde i Brasilien.

Men i somras, mindre än ett år efter senaste relationen tog slut, bekräftade han att han träffade någon ny.

– Haha, ja, jag verkar vara usel på att vara ensam ändå. Det var inte alls tänkt att jag skulle in i en ny relation nu, men ibland kan man inte planera allt. Däremot vill jag inte berätta om vem det här, jag ska försöka hålla relationen hemlig så länge det går, säger han, säger han till Allas.

Den nya kärleksrelation kom alltså ganska överraskande för Claes, som faktiskt hade planerat att vara singel ett tag. Någonting han sällan varit i sitt liv med tanke på att han, vilket är allmänt känt, har fem barn med fyra olika kvinnor.

”Väldans tur att jag bytt fruar”

Han har varit gift två gånger, varav äktenskapet med ex-frun Fatima Rainey Malmberg höll i 20 år. De separerade 2015. Tillsammans med henne fick han sina två yngsta barn Perla, 24, och Nelson, 19. Sedan tidigare har han även Nisse, 41, Nicolas, 36, och Amanda, 30.

– Jag har oftast varit i ett förhållande, vilket jag trivts väldigt bra med. Men när jag fått känna på hur det är att vara singel har jag trivts ganska bra med att vara ensam. Då får man lära sig att ta ansvar för allting själv och kan även lägga upp tillvaron på egen hand, säger han.

Claes Malmberg
Claes Malmberg bor till vardags i ett hus i skånska Båstad. Foto: Johan Nilsson/TT

Att han ofta får frågor om familjelivet är ingenting han ledsnar på. Det är faktiskt ofta han själv som tar upp familjekonstellationen och berättar om åren som gått och varför saker har blivit som de har blivit.

– Jag är ju en starkt bidragande orsak till det pratet också, haha. Visst kan det låta som att livet har varit rätt kasst med alla skilsmässor och separationer – men samtidigt är det ju också en väldans tur att jag bytte fruar och sambos. För annars skulle jag ju inte ha de barn som jag fått. Det är dem som jag är mest stolt över i livet, säger han.

Så sant som det var sagt, Claes. Man ångrar aldrig ett barn.

Må gott framöver och tack för alla skratt i ”Bättre sent än aldrig” – ett kanonprogram!