David Hellenius om nära känslorna för Tilde – nya erkännandet efter alla år

David Hellenius berättar om de tidiga känslorna för Tilde de Paula Eby.

– Det var jag säkert på ett sådär lagom charmigt sätt, säger han i Nyhetsmorgon på frågan om han varit kär i kollegan.

TV4 firar 30 år och det märks i rutan!

Gästerna från tv-kanalens tre decennier långa historia avlöser varandra i dagarna – och i helgen sändes en specialversion av populära pratprogrammet ”Hellenius hörna”. Då fick programledare David Hellenius sällskap av flera gäster som spelat viktiga roller i kanalens historia.

Men innan den sändningen gjorde hörnans nestor själv, Hellenius, ett gästspel i Nyhetsmorgon-studion för att prata egna minnen med programledarkollegan Jenny Alversjö.

Foto: TV4

David berättar hur det hela började med att han kom in på audition till TV4 för ett barnprogram och sedan dess har det rullat på.

Nu har jobbet också blivit en familjeangelägenhet. Davids fru sedan över tio år tillbaka Renée Nyberg är som bekant också tv-personlighet – och i år blev det storslam då de båda vann ”årets programledare” på Kristallen-galan.

– Det är lite speciellt. Vi jobbade inte från början på samma kanal, men det är ju väldigt speciellt att vi är programledare bägge två, säger Hellenius i TV4:s Nyhetsmorgon.

Han tycker inte alls att det är jobbigt att de båda har samma yrke.

– Det blir som med allt annat, man stöttar varandra. ”Vad tycker du? Är det så?”. Man hjälper varandra.

Idag gratulerar vi dessa stjärnor som kammade hem ”Årets programledare” på Kristallengalan 🌟

Gepostet von Nöjeslivet am Freitag, 28. August 2020

Alversjö berättar att hennes kollega och mångåriga nära vän Tilde de Paula Eby fick jobb på TV4 nästan omgående efter att de båda studerat färdigt.

– Ja just det, vi gjorde ett så kallat ungdomsprogram live från Gallerian. Vi var väldigt unga och hade spons från JC. Gratis kläder från JC, det var väl det som var bäst, sen gasade vi som fasen och skrek ut ungdomliga saker i Gallerian. Det var tider det, säger David och får ett härligt nostalgiskt skimmer i blicken.

Foto: TV4

Han minns tillbaka på den speciella laddning som fanns i luften under de första sändningarna.

– Det är klart att det var spännande på ett annat sätt och så var vi ju väldigt unga. Allt var ju nytt, det var som att vi levde livet måste man ju säga. Och sen var det ju jättekul att träffa Tilde där för hon har ju blivit en vän för livet och betyder jättemycket för mig. Att se det nu och jag pratar med henne varje dag, det blir man känslosam av också. Det är kul när jobbet blir livet, säger han.

Foto: TV4

Tidigare i år gjorde David och Tilde sin sista sändning tillsammans som programledare för ”Let’s dance”.

– Det är precis samma som nu. Jag gasar på och kör på ettan, motorn håller på att sprängas och Tilde får parera mig någonstans. Det är som vilket Let’s dance som helst. Ingenting har hänt, säger David Hellenius.

– Och du var väl lite kär i henne också?, säger programledare Jenny Alversjö.

– Var jag kär i henne… Vet du vad jag måste tänka över det och återkomma. Nej men ja, det tror jag alla var. Det var jag säkert på ett sådär lagom charmigt sätt, säger David om sin nära vän Tilde de aula Eby.

STOCKHOLM 20190830 Tilde de Paula Eby och David Hellenius kommer till TV-priset Kristallen 2019 på Cirkus. Foto Jonas Ekströmer / TT

Han är sammantaget väldigt nöjd med sina alla år på TV4 – och att han fått göra alla möjliga sorters program. Från bred tv-underhållning till humorserier och filmer. Hellenius var med i de första säsongerna av ”Idol”, och så minns han särskilt åren med ”Hey Baberiba”-gänget med glädje.

David Hellenius är en våra bästa och skickligaste programledare – med en fantastisk humorNågon som håller med?? 🤩👍❤️

Gepostet von Nöjeslivet am Dienstag, 14. Juli 2020

Dela gärna vidare för att hylla och tacka David Hellenius – denna fantastiska programledare som bjudit oss på så mycket underhållning i tv-rutan i många år.