David Lindgren bryter tystnaden – orden om David Hellenius oväntade drag inför Let’s dance

Det är inte lång tid kvar tills populära tv-succén Let’s dance äntligen drar igång.

Men årets säsong innebär också stora förändringar – inte minst när det kommer till programledare.

Nu berättar David Lindgren om relationen med David Hellenius.

– Det var hans jobb och nu är det mitt jobb, säger David Lindgren till Hänt.

Det blev många förvånade miner när David Hellenius och Tilde de Paula Eby meddelade förra året att de lämnar rollen som programledare för Let’s dance.

Det hyllade radaparet har varit stora favoriter hemma i tv-sofforna, men efter alla år i programmet var det dags att säga adjö.

”Jag har gjort det här i 15 år nu så ska bli spännande och kul att få lägga all tid på mina andra program nu. Jag var med första säsongen av Let’s dance så nu återstår det att se om jag kommer göra samma femtonåriga resa med ’The masked singer’ framöver!”, skriver David Hellenius i ett meddelande till Aftonbladet 

Även Tilde uttalade sig kort efter om anledningen bakom hennes avsked.

”Det finns en tid för allt och nu även för vår resa i ’Let’s dance’! Det är ett beslut vi har kommit fram till tillsammans, jag och David älskar ju att jobba ihop!” skriver Tilde de Paula Eby till Aftonbladet.

Det blev många sorgliga miner från tittarna efter det beskedet, och en tid senare avslöjades det vilka som blir Tildes och Davids ersättare.

I år blir det Petra Mede och David Lindgren som kommer ta på sig dansskorna och bege sig ut på dansgolvet tillsammans med de tävlande.

Lördagen den 20 mars väntas premiären gå av stapeln och nu berättar David Lindgren om känslorna kring uppdraget.

– Det känns skitkul, det var väldigt roligt att träffa alla de här människorna som känns så väldigt peppade. Alla som tackar ja till det här gör det verkligen för rätt anledning, för att ha roligt och utmana sig själva. Så det är en otroligt härlig stämning, säger David till Hänt.

LÄS MER: David Lindgrens insikt med hustrun Kristina – efter dödsfallet i familjen: ”Vissa klarar inte av det…”

Tystnaden från David Hellenius

Men även om det är stora skor att fylla efter Tilde och David, hoppas han nu kunna sätta sin egen prägel på programmet.

– David har gjort det här hela tiden, i alla år och han har gjort det fantastiskt. Han är ju en stor del till att det blivit så framgångsrikt. Så det är bara en ära att få fortsätta att bygga på det och han har sitt sätt och vi har vårat sätt. Så det kommer att bli annorlunda hur som helst.

Han berättar vidare att han har fått flera glada tillrop från Tilde sedan beskedet kom att han tar över programmet.

Men från David Hellenius håll har det varit tyst.

– Nej, det är verkligen varken eller. Så är det ju när man gör grejer. Det är ett program liksom, det var hans jobb och nu är det mitt jobb så det är verkligen bara så.

LÄS MER: David Lindgrens stora familjesorg – tuffa kampen bakom kulisserna: ”Fruktansvärt”

David Lindgren
Foto: TV4

Förändringen i tablån

Förutom nya programledare är det också en annan stor förändring som kanalen kommer bjuda på.

Tv4 meddelade nämligen under slutet av förra året att programmet byter sändningsdag från fredagar till lördagar.

Bakgrunden till förändringen är den ökade konkurrensen från SVT:s ”Bäst i test”

– Det beror till ganska stor del på konkurrensen om vi ska vara uppriktiga. SVT har lyckats bra med sitt ”Bäst i test”, inte minst mot barnfamiljerna, så vi flyttar hela ”Let’s dance” till lördagar. Vi är helt säkra på att vi därmed kommer ta tillbaka en del publik och fortsätta odla ”Let’s dance” mot fantastiska säsonger framåt, sa Fredrik Arefalk i programmet TV4 Growth. 

Jag kan inte vara den enda som ser fram emot en ny säsong av Let’s dance! Vad tror ni om det nya radarparet Petra och David? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.