Dogge Doggelito bryter tystnaden om familjetragedin – orden om dotterns död

Nu öppnar Dogge Doggelito upp om tunga sorgen.

Dottern kom aldrig till världen.

– Jag har ett barn i himlen, säger han i podcasten Livshjulet.

Dogge Doggelito, 46, har firat stora framgångar som musiker. Men privat har hans liv kantats av flera tunga familjetragedier.

2005 avled Dogges fru, Leonida Léon, i cancer efter en tids sjukdom. Efter sig lämnade hon Dogge och gemensamma tvååriga dottern Bianca.

Så småningom träffade Dogge flickvännen Claudia Sierpe Apablaza. Men i journalisten Anna Hegestrands podcast ”Livshjulet” öppnar artisten nu upp om hur paret tidigt i sitt förhållande tvingades hantera ännu en stor sorg.

De förlorade en dotter i Claudias mage.

– Jag har ett barn i himlen, Belén. Det betyder Betlehem på spanska. Hon skulle vara 15 år i dag, säger Dogge Doggelito i ”Livshjulet”.

dogge doggelito
Foto: TT

Dogge Doggelito om sorgen

I podcasten berättar Dogge nu om den svåra stunden. Han och Claudia hade åkt in till sjukhuset för ett akut kejsarsnitt. De väntade på beslutet, men det kom för sent och flickan började andas fostervatten.

När Dogge Doggelito i efterhand tänker tillbaka på dotterns död, konstaterar artisten att han aldrig riktigt återhämtat sig efter den dubbla sorgen.

– Det var väldigt tufft, för jag kom just från att förlora min fru i cancer och hade träffat en ny tjej, och så händer det där. Jag kom aldrig tillbaka ordentligt efter den smällen. Det var så sorgligt och tufft, det var en jobbig tid som kom efter det, säger Dogge Doggelito i podcasten ”Livshjulet”.

Blev föräldrar 2020

Paret hade sedan tidigare barn på varsitt håll. Men trots den stora sorgen med dottern som inte klarade sig, slutade de inte att försöka.

Och efter många års kamp och längtan, strålade lyckan mot Dogge och Claudia när de våren 2020 blev föräldrar till en liten pojke.

”Till slut så kom lille Manolo ”Manolito” Leon på ortodoxa påsken. Han föddes prick klockan 04 på natten, han var 50 centimeter lång och vägde 3 158 gram, en frisk och kry liten pojke. Dogges och Claudias babyboom”, skrev Dogge då i ett meddelande till Aftonbladet.