Edward Bloms svåra bakslag – smärtsamma beskedet från sjuksängen: ”Ont överallt”

Matprofilen Edward Blom har blivit sjuk, något han delar med sig av på sin Instagram.

”Gör ont överallt”, skriver han.

Edward Blom har gjort sig känd som en livsnjutare av rang. Han är inte bara gastronom och arkivarie – han har också gjort sig känd i rutan från bland annat matlagningstävlingen ”Stjärnkockarna” 2010.

Och på senare tid har vi även fått se den omtyckta matprofilen i mer oväntade sammanhang i rutan. Senast 2018 tävlade matprofilen i Melodifestivalen med bidraget ”Livet på en pinne”.

Men vid sidan av sina olika uppdrag har tv-profilen kämpat med hälsan. När pandemin kom valde Edward, som fick höra att han tillhörde riskgrupp i och med sitt höga BMI, att isolera sig.

Han var i karantän i 15 månader, tills han fått sina dubbla vaccinsprutor. På Instagram delade tv-profilen med sig av glädjen över att återigen kunna gå ut på restaurang sommaren 2021.

”Första restaurangbesöket på 15 månader blev på samma ställe som det sista, dagen innan isoleringen: härliga Julius uppe vid Stuvsta torg. Lite skraj är jag väl trots två sprutor men nu måste vi ändå våga oss ut i världen lite grand igen”, skrev han då.

Edward Blom
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Edward Blom drabbad av ett bakslag

Sedan dess har Edward återigen kunnat njuta fullt ut av livet i det fria igen. På sin Instagram har han flitigt delat med sig av familjelivet tillsammans med hustrun Gunilla och deras tre barn.

Och som vanligt har han även delat med sig av tips på goda viner och goda maträtter. Dessvärre blev både Gunilla och sonen Zacharias sjuka i covid i januari, och kunde då inte vistas i närheten av Edward.

Och nu har tv-profilen dessvärre drabbats av ett nytt bakslag. På sin Instagram delar Edward med sig av ett nytt smärtsamt hälsobesked.

”Har fått influensan och gör ont överallt. Synd om mig” skriver Edward och fortsätter:

”Och då jag tagit paracetamol är det ingen ide att ni tipsar om konjak, kombinationen är en leverdödare. Borde kanske valt konjaken istället för värktabletten”.

Följarnas krya-hälsningar

I kommentarsfältet är det många som skickar krya-hälsningar, tips och huskurer till den sjuka gastronomen.

”Bästa smärtlindring är att varva paracetamol och ibuprofen med intervall på cirka fyra timmar emellan. Men det vet du säkert. Krya på dig!” skriver en person.

”Vatten och vila! Krya på dig!” skriver en annan.

”Du får krya på dig så hoppas vi på snabbt tillfrisknande!”, skriver en tredje.

Vi hoppas att du snart är på fötterna igen, Edward!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till denna glädjespridande matprofil på vår Facebooksida!