Efter Brunnbergs hårda kritik mot Saltkråkan – Schyfferts känga till skådespelaren: ”Livrädd”

Ulf Brunnberg har inte hållit tillbaka med kritiken mot nyinspelningen av ”Vi på Saltkråkan”.

Nu riktar komikern Henrik Schyffert kritik mot skådespelaren.

– Han är så himla rädd, säger Henrik Schyffert i hans och Nour El Refais podcast enligt Expressen.

När beskedet kom om att SVT ska spela in en ny version av ”Vi på Saltkråkan” – möttes det minst sagt av reaktioner och delade åsikterna i två läger.

Flera var positiva med flera var negativa till initiativet.

En av de som har en stark åsikt i frågan är skådespelaren Ulf Brunnberg som tidigare uttryckt sitt motstånd till SVT:s nya version av Astrid Lindgrens klassiker.

– För mig är helt sjukt att man gör om ”Saltkråkan”. Det är självmål – punkt slut!, har Ulf Brunnberg tidigare sagt i SVT:s Mötet.

Debatten har varit fortsatt het och i ett aningen senare skede berättade även Brunnberg för Expressen att han ansåg att det hela kommer bli ett fiasko. 

– Det är svenskarnas skattepengar. Jag tycker att SVT kan lägga de pengarna på andra saker. Om man ska göra om det – ska man göra det bättre. Men det går inte, sade han till tidningen.

Ulf Brunnberg
Foto: SVT

Schyfferts känga mot Brunnberg

I Henrik Schyffert och Nour El Refais podcast, ”Nours Poddelipodd. Och Henrik”, tar komikerparet upp Ulf Brunnbergs kritik mot nyinspelningen i SVT:s Mötet. Något som även Expressen rapporterat om.

– Det är så lätt att ge sig på honom därför är det lite tråkigt, jag tänkte inte göra det. Men det är en livrädd man som sitter där på Lidingö. Och han är så himla rädd för förändringar och att han inte greppar världen längre och vill då på något slags desperat sätt försöka låsa världen som den var, på ett sätt som inte fanns på riktigt, säger Henrik Schyffert i podden.

Henrik Schyffert
Foto: Janerik Henriksson/TT

Brunnbergs svar på kommentaren

Till Expressen svarar sedan Ulf Brunnberg på kritiken från Schyffert och menar att det är han som har problem.

– Skulle jag vara livrädd? Nej. Jag har inga problem med det. Jag har inga problem att se framtiden och förändringar kommer man ju aldrig ifrån. Världen måste utvecklas. Men när det gäller en sådan klassiker, som i det här fallet ”Saltkråkan”, som också är ett socialt dokument från den tiden. Det är det jag har reagerat på, svarar Brunnberg till tidningen. 

Vad tycker ni om beslutet att spela in en ny version av ”Vi på Saltkråkan”? Lämna gärna en kommentar på Facebook!