Efter cancerbeskedet – Sven Melander opererad: ”Vägrat att inse..”

Sven Melander satt stilla mycket under cancerbehandlingen han genomgick i fjol.

Det gjorde att den folkkära journalisten och skådespelaren satt stilla mycket och drabbades av ryggproblem.

Nu berättar 71-åringen att han nyligen genomgått en ryggoperation – och ger ett glädjande besked inför sommaren.

Det var i mars förra året som Sven Melander berättade att han drabbats av cancer. 71-åringen opererades för en elakartad tumör – och genomgick en cellgiftsbehandling.

– Jag fick snabb hjälp och den avlägsnades under operation, sa Sven Melander då i ett klipp på Facebook där han berättade om det tuffa cancerbeskedet.

Genomgick cellgiftsbehandling

I maj samma år skulle behandlingen vara avslutad. Bara veckor senare gav han ett riktigt glädjebesked till svenska folket.

– Cellgiftsbehandlingen mot min cancer är avslutad. Håret växer som aldrig förr och livet leker. Kort sagt, jag är på väg tillbaka. Då vill jag verkligen passa på att tacka alla ni som skickat lyckönskningar, sa Melander då.

STOCKHOLM 20181212 Stjärnorna på slottet Sven Melander. Foto: Janerik Henriksson / TT

Men allt stillasittande under cancerbehandlingen ledde till att den folkkära journalisten och skådespelaren fick ryggproblem.

Opererad för ryggproblem

Melander hade fått förträngningar i ryggmärgskanalen vilket gjorde att nerver kom i kläm och problem med benen kan uppstå.

Nyligen genomgick han en operation vilken gick som planerad, även fast han fortfarande påverkas av det han gått igenom.

– Det tar lång tid att hämta sig efter cellgiftsbehandlingarna och jag har nog vägrat att inse det, men nu är ryggen och jag åtminstone tillräckligt bra för att jobba, säger Melander i en intervju med Expressen.

Bildkälla: Facebook/SvenMelander

Sven Melander har ett tufft år i ryggen men nu ger han ett stort glädjebesked. I sommar spelar han i operetten

”En nunna för mycket” på Ystad teater, som handlar om när ett stort arv efter byns patriarkat under 1920-talet ska delas ut.

”Bidrar med humor och färg”

Rollen är inte den svettigaste han haft och Melander säger att han numera tar roller som är stillastående.

– Det går alldeles utmärkt. Jag har ju sjungit i revy och spelat musikal tidigare, men nu står jag bland några av Sveriges absolut bästa röster och de sjunger helt klart på ett annat sätt. Det sätt jag sjunger på är anpassat för mig. Förhoppningsvis kan jag bidra med lite humor och färg, säger Sven Melander till Expressen.

Vilken kämpe du är, Sven! Dela artikeln för att visa ditt stöd för vår folkkära skådespelare.