Efter flerårig kamp – nu avslöjar Carola turbulenta tiden med dottern Zoe

2012 kom äntligen dottern Zoe till Sverige efter en lång adoptionskamp. Nu sju år senare avslöjar Carola deras första stapplande och känslomässiga steg tillsammans när de hade landat hemma från Sydafrika.

”Jag stod först stelfrusen och visste inte vad jag skulle göra av mina känslor av frustration att inte få bli mamma ifred”, skriver folkkära sångerskan på Instagram.

Att längtan efter barn kan vara stor och göra någon benägen att nästan göra vad som helst för att få ett barn, är nog många som kan känna igen sig i. Schlagerdrottningen Carola har spenderat många år i Sydafrika och det är härifrån även hennes älskade dotter Zoe kommer ifrån.

Men som många av oss vet är adoptionskampen inte en dans på rosor. Det är en berg- och dalbana med känslor där man pendlar mellan att fortsätta eller ge upp en tid.

Carola berättar om turbulenta tiden med Zoe. Foto: Wikkimediacommons/Mynewsdesk

Fotografer väntade på flygplatsen

Till slut efter en lång kamp fick äntligen Carola hem sin dotter Zoe till Sverige. Men att få vara ifred som mamma, fick hon inte när de tillsammans hade landat i Sverige.

”Det var när hon kom som jag försiktigt och trevande började dela med mig av mitt liv utan några filter, mitt äventyr, för att egentligen först o främst beskydda henne från att ha fotografer springandes i buskarna hemma och för att ta det i vår takt”, skriver Carola på Instagram och fortsätter:

”Nu blev det inte riktigt så trots att jag vädjat till media innan min resa ned till Sydafrika .. då möttes jag av att en av kvällstidningarna ändå stod med reporter och fotograf väntandes på mig när jag landade i Johannesburg flygplats.. de presenterade sig och jag stod först stelfrusen och visste inte vad jag skulle göra av mina känslor av frustration att inte få bli mamma ifred.. jag började gråta.. och de visste inte vart de skulle ta vägen av skam… jag tog deras nr och de lät mig förstå att de blivit beordrade att stanna i landet tills de hade en bild på Zoe och mig”.

Carola: ”Kärlek övervinner allt”

Carola skriver vidare att det är tack vare dottern som hon blev mer öppen som person och vågade dela med sig av sitt liv. Men också främst för att själv kunna äga rätten till hennes egen ord istället för påhittade saker i löpsedlarna.

Men trots en tuff tid är en sak säker.

”Kärlek övervinner allt. Läker sår och gör allting nytt”, skriver Carola.

Va fint skrivet Carola! Alla borde få uppleva sin första tid med sitt barn i sin egen takt!