Efter svåra smärtorna – Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson om tunga bakslaget: ”Tyvärr”

Det var i slutet av förra året som folkkära stjärnan Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson fick föras till sjukhus med ambulans.

Nu månader senare bryter han tystnaden och berättar om tunga bakslaget med hälsan.

”Har mina fina vänner runt mig som håller upp mitt humör”, skriver han på Instagram.

Bara dagar innan hade han gjort sin sista föreställning av ”Glada Änkan” på Nöjesteatern i Malmö.

På sin Instagram delade Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson med sig av det stora glädjebeskedet och tackade produktionen för en fantastisk föreställning.

Men bara dagar senare kom det tunga beskedet.

Folkkära stjärnan föll illa på badrumsgolvet i hemmet och skadades svårt.

Lars-Åke fick föras med ambulans till sjukhus, där nästa tunga besked väntade.

Under ambulansfärden fick han veta att han dessutom testats positivt för covid-19 trots dubbelvaccinationen.

”Och på vägen in i Ambulansen tid dom covid test. Och så säger kille . ‘ du är positiv”! Du har covid,!Så måste tyvärr meddela , jag ringde ambulans för mitt diskbrock och mitt höger ben som domnade av och så högg det till i ryggen, så jag föll ihop i badrummet. Men på vägen in så covid test, positiv!!”, skrev han på Instagram och avslutade:

”Så nu ligger jag i Gävle akut mottagning och fått smärtlindrande för värken ner i benet… men på covid avdelningen. Detta är en chock!! Covid och jag som träffade hela ensambel i helgen, Nea och Hasse , Ulla och Ando, Anton ( han har haft) och varit lite hes bara och haft lite host attacker. Skäms att jag inte anade det”.

LÄS MER: Läkarens svar – efter Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmssons smärtor: ”Just nu känns det väldigt trist”

Vännernas stöd till Babsan

Många passade då på att skicka krya på hälsningar till stjärnan och hoppades att han snart skulle må mycket bättre.

”Men finaste människan krya på dig! Och känn inte skuld i efterhand. Det blir man inte friskare av bara sämre. Tacka för ” turen” att diskbråcket stökade så du fick koll på covid. Och tänk vad alla vi andra lärt oss genom dig. Att vi kanske inte vet att vi har det och därför så viktigt att följa who:s rekommendationer med mask på, avstånd osv oavsett vaccin eller inte. Tack för den påminnelsen även om du fick lida oerhört för att vi ska ”vakna”. Nu är du under koll på sjukhuset och får läka på alla tänkbara sett och det är toppen! Bli nu frisk och stark igen. Stor kram”, skrev bland annat Malin Berghagen.

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmssons
Foto: Wikkicommons

Tunga beskedet efter läkarbesöket

Två månader efter den svåra olyckan skrev stjärnan att han undersökts av läkare.

Under läkarbesöket fick han veta att vägen tillbaka skulle bli lång och tuff.

”Varit hos överläkare Martin Skeppholm på Ryggkirurgiskt Centrum vid Sofiahemmet. Det verkar som mina nerver och känseln ska försöka hitta ihop en tid framöver och det är bara vänta träna och hoppas att min dippfot och stor tå kommer igång”, skrev han då på sin Instagram.

Beskedet var tungt, och även om Lars-Åke kände sig nere var han tacksam över den sjukvård han fått.

”Just nu känns det väldigt trist. Med skönt med duktiga läkare!! sskrev Lars-Åke och lade till ordet ”diskbråck”.

Nu har det gått ett par månader sedan olyckan och Lars-Åke vill nu uppdatera sina följare kring hur det står till med hälsan i dag.

Lars-Åke Willhelmssons nya hälsobesked

I ett långt inlägg på sin Instagram skriver stjärnan och tackar för allt stöd, och berättar samtidigt att han i dag inte är helt återställd.

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmssons
Foto: TV4

”Tack alla som bryr sig. Jag mår ok. Tyvärr ingen förbättring i min fot eller ben. Men kämpar på och ska få en magnetrönken i slutet av maj. Hoppas dom kan göra något åt det sen. I dagsläget har jag ingen värk, och det är det bästa men kan inte vinkla upp foten eller röra på tårna. Dipp eller Dropp fot. Har vrist band med resår då jag går så foten hänger med. Men har mina fina vänner runt mig som håller upp mitt humör”, skriver han.

Han fortsätter inlägget med att tacka sina fina vänner som funnits där i vått och torrt, och stöttat honom igenom allt.

”Tack alla runt mig som finns där. Hoppas jag oxå lyfter er i dom stunder som det behövs. Vill fortsätta vara den glädjespridare jag varit innan allt hände”, avslutar han inlägget.

Vi hoppas att du känner dig mycket bättre snart fina Lars-Åke! Alla våra styrkekramar till dig!