Foto: Janerik Henriksson & Stina Stjernkvist/TT

Läkarens svar – efter Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmssons smärtor: ”Just nu känns det väldigt trist”

Efter smärtsamma upplevelsen.
Nu berättar folkkäre underhållaren och modedesignern Lars-Åke Wilhelmsson om beskedet från överläkaren.
– Det verkar som mina nerver och känseln ska försöka hitta ihop en tid framöver, skriver han på Instagram.

Lars-Åke Wilhelmsson, 63, är en av landets mest kända dragshowartister genom tiderna, och har dessutom förtjänstfullt tjänstgjort som modedesigner med känsla för stil och smak i många år.

STOCKHOLM 20180820 Artisten och designern Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson fotograferad i samband med 60 årsdagen i september 2018. Foto: Janerik Henriksson / TT
STOCKHOLM 20180820 Artisten och designern Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson fotograferad i samband med 60 årsdagen i september 2018. Foto: Janerik Henriksson / TT

Lars-Åke Wilhelmsson om glädjen efter ”Glada Änkan”

Han kunde under vintern glädja sig åt att ha gått i mål med föreställningen ”Glada Änkan” på Nöjesteatern i Malmö. På sin Instagram skrev han då om de blandade känslorna över att ha gått upp på scenen för sista gången i just denna uppsättning.

– Idag… blandade känslor. Sista föreställningen av Glada Änkan på Nöjesteatern i Malmö.. nu har vi jobbat, skrattat, gråtit och haft fantastiska stunder tillsammans med både alla i ensemble och den fantastiska publik som kommit och sett våran underbara uppsättning av den klassiska operetten. Vilka fina nya vänner jag har fått här nere i Skåne, skrev han då i ett inlägg.

Lars-Åke Wilhelmsson som uppträder som ”Babsan” i dragshow har under pandemin bland annat uppträtt i samband med Stockholm Pride 2020, som då genomfördes digitalt till följd av dåvarande restriktioner. Här syns ”Babsan” tillsammans med schlagerstjärnan Lina Hedlund på scen.

LÄS MER: ”Babsan” stoppas av TV4 – efter avslöjandet som inte kunde tillåtas

”Babsan” tävlade förövrigt i Melodifestivalen 2011 med bidraget ”Ge mig en spanjor”, och uppträdde därför under Prideveckans bejublade och högt uppskattade schlagerkväll.

STOCKHOLM 20200731 Lina Hedlund och Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson uppträder under fredagskvällens schlagerkväll på Stockholm Pride. Årets festival går under namnet Stockholm Pride Summer Stream och strömmas digitalt på internet på grund av coronapandemin. Foto: Stina Stjernkvist / TT
STOCKHOLM 20200731 Lina Hedlund och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson uppträder under fredagskvällens schlagerkväll på Stockholm Pride. Årets festival går under namnet Stockholm Pride Summer Stream och strömmas digitalt på internet på grund av coronapandemin. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Veckan före jul var Wilhelmsson dock med om någonting dramatiskt. Han föll ihop på badrumsgolvet en morgon.

Lars-Åke Wilhelmssons besked efter undersökningen

Fallet tog hårt och stjärnan landade riktigt illa, berättade han då på Instagram, och fick föras till sjukhus.

LÄS MER: Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson akut till sjukhus: ”En chock”

– I morse ramlade jag ihop på badrumsgolvet efter det hade huggit till i diskbråcket och ner i benet. Svimmade nästan av då värken var obeskrivlig. Ringde ambulans och innan dom kom svimmade jag till en gång, skrev Wilhelmsson då.

Två månader senare meddelar den folkkäre artisten nu att han låtit undersöka sig hos läkare.

– Varit hos överläkare Martin Skeppholm på Ryggkirurgiskt Centrum vid Sofiahemmet. Det verkar som mina nerver och känseln ska försöka hitta ihop en tid framöver och det är bara vänta träna och hoppas att min dippfot och stor tå kommer igång, skriver Wilhelmsson på Instagram under tisdagen.

Han är både nedslagen men uttrycker sig också i den positiva anda som fansen så länge har förknippat med den underbare underhållaren.

– Just nu känns det väldigt trist. Med skönt med duktiga läkare!! skriver Lars-Åke och lägger till ordet ”diskbråck”.

I kommentarsfältet stöttas nu Wilhelmsson av vänner och fans. Bland andra artistkollegan Ewa Roos, som i helgen gjorde stor succé tillsammans med kompanjonen Eva Rydberg i en mellanakt i Melodifestivalen, har skrivit några varma rader.

– Stora styrkekramar till vår LARSA!! Det här vet jag att du kommer och klara, skriver Ewa Roos.

Varpå Wilhelmsson svarar med en hyllning till Roos härliga show med Rydberg som han uppenbarligen inte missade i lördagens direktsända schlagerdeltävling från Avicii arena.

– Men ni två då!! Galenpannor!!! Underbart se er!! Såg du piffat till kragen med lite extra glitter band. Kram, skriver Wilhelmsson i riktning Roos.

Vi önskar dig ett snabbt tillfrisknande, Lars-Åke!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar.