Foto: TT

Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren bryter tystnaden – efter sonen Benjamins känslosamma sommarprat

Benjamin Ingrossos känslosamma sommarprat hyllas av lyssnarna.
Nu väljer föräldrarna Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso att ge sin syn på sonens ärliga program.

Han växte upp inom underhållningsbranschen – och har nu själv blivit en firad popstjärna. I samband med medverkan i ”Så mycket bättre” i höstas blev artisten Benjamin Ingrosso, 23, folkkär.

Men vägen mot popstjärnehimlen har inte alltid varit spikrak för ”Benji”.

VISBY 20200607 Benjamin Ingrosso inför inspelningen av TV4-programmet ”Så mycket bättre” på pensionatet Grå Gåsen på Gotland. Foto: Karl Melander / TT

Om detta berättade han i sitt uppmärksammade sommarprat – det första för året – som sändes i radions P1 den gångna helgen. I programmet tog han bland annat upp hur det var att växa upp i en skilsmässofamilj.

Efteråt har han hyllats av lyssnarna som kommenterat hans sommarprogram på Sveriges Radios sociala medier.

”Fantastiskt sommarprat så gripande och vackert på samma gång”, skriver exempelvis en lyssnare i en kommentar på ”Sommars” Instagram.

Nu väljer både Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso, Benjamins föräldrar, att ge sin bild av sonens känslosamma sommarprogram.

Emilio Ingrosso om sonen Benjamins sommarprat

På Instagram skriver de stolt om sin son.

”Jag är så förtvivlat ledsen över att du fick uppleva vår skilsmässa. Du skulle absolut inte ha fått gjort det. Men man kan tyvärr inte styra allt i livet. Men jag är ändå lycklig och glad över att vi äntligen fick vår tid tillsammans innan du blev vuxen”, skriver pappa Emilio Ingrosso i ett känslosamt inlägg.

Han fortsätter att skicka kärlek till Benjamin.

”Jag har älskat dig ifrån första sekund jag såg dig. Det vill jag att du ska veta. Om jag kunde skulle jag åka tillbaka och bara göra allt bra för oss alla. Jag missade en bit av ditt liv men vi har all framtid framför oss och den ska aldrig mer bestå av något annat än kärlek”, skriver Emilio på Instagram till en bild där han kärleksfullt håller om sin son vid ett middagsbord en härlig sommarkväll.

Även mamma Pernilla Wahlgren hyllar Benjamin efter att sommarpratet sänts i radion.

”Min älskade Benjamin. Vilket modigt, ärligt, öppet, rörande, sorgligt, roligt, starkt och fint Sommarprat du gjort. Och vilken musik. Du är en gammal själ i en ung kropp, med ett hjärta som rymmer så mycket kärlek & empati! Vi har alltid stått varandra så nära. Det var ju Du och Jag från början. Vi mot världen”, skriver hon på Instagram.

Pernilla Wahlgren berättar också känslosamt om hur tuffa Benjamins första tre månader i livet var. Den blivande artisten hade kolik.

”Men så en morgon efter 3 månaders konstant skrikande, så vaknade du med ett stort leende – och sedan dess har du varit min & familjens stora glädjespridare! Tårarna rann när jag nu också förstod att det har varit på gott & ont..! Att du också tog på dig den rollen för att du ville att alla runt dig också skulle må bra….”, skriver Pernilla Wahlgren på Instagram.

ARKIV 1993-05-26 Artistparet Pernilla Wahlgren i sin brudklänning och vita rosor i handen med sin man Emilio Ingrosso kliver in i en vit Rolls Royce cabrolet efter vigselceremonin i Laholms kyrka i Halland på väg mot Skottorps slottsägor för att fira bröllopet på pingstaftonen 26:e maj 1993. Foto: Mark Earthy / TT

Pernilla Wahlgren: ”Ett viktigt sommarprat”

Nu hoppas Pernilla att Benjamins historia kan hjälpa andra familjer som befinner sig i liknande situationer.

”Ett viktigt sommarprat för alla att lyssna på, men kanske framförallt för alla skilsmässo-föräldrar. Hur viktigt det är att vi ALLTID sätter barnens välbefinnande först, hur mycket agg & bitterhet man än har mot den andre föräldern – eller bonusföräldern. Barn ska aldrig behöva känna skuld, skam eller att de måste välja sida. Låt barnen få älska vem de vill – även om det gör ont. Och låt framförallt barnen få en ”lycklig” skilsmässa. Det går. Jag vet”, skriver Pernilla.

Hon avslutar sitt inlägg genom att hylla sin son, för att han både kan visa sig ”svag och stark”, och skriver – apropå att Benjamin gillat att klä ut sig till sina idoler:

”Och vem du än klär ut dig till – så är du ALLTID dig själv”, skriver hon till sonen.

Fotnot: Benjamin Ingrossos sommarprat finns att lyssna på via Sveriges Radios hemsida (extern länk).

Så fint uttryckt av er föräldrar!

Vad tyckte du om Benjamins känslosamma och ärliga sommarprat i P1? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.