”En plats i solen”-Jonnies nya bilder motbevisar läkarnas dom – firade in det nya året med familjen

Läkarna trodde inte att Jonnie Irwin skulle överleva 2023. Nu har den brittiske tv-profilen trotsat deras diagnos och överlevt ännu en nyårsafton.

Han firade in det nya året tillsammans med sin fru Jessica och sina tre barn.

Den älskade programledaren Jonnie Irwin, 50, är inte bara stor i hemlandet Storbritannien. Han är även välkänd här i Sverige tack vare hans härliga sätt att ta människor i ”En plats i solen” och ”En plats på landet” – programmen där britter köper nya boenden nere på kontinenten eller på landsbygden.

Förra hösten kom Jonnie med hemska nyheter till allmänheten. Han hade drabbats av lungcancer redan 2020 och i fjol hade läkarna sagt att han kanske inte ens skulle överleva till julen.

Jonnie Irwin, "En plats i solen"
Jonnie Irwin innan och efter sjukdomen. Foto: TV4/Instagram

Cancern hade nämligen spridit sig till hjärnan.

– Inom loppet av en vecka från inspelningen fick jag veta att jag hade sex månader kvar att leva, berättade han för Hello i november förra året.

Åkte med frun på ”sista resan”

Eftersom han inte vetat när han skulle gå ur tiden har han tagit varje dag som den kommer. När han fyllde 49 år i fjol tog han sin fru Jessica på ”en sista resa”.

Deras tre söner Rex, 5, Cormac och Rafa, båda 3, fick stanna hemma.

Jonnie och frun åkte till Paris för att njuta av varandra.

En månad senare var det jul – enligt läkarna var det förmodligen hans sista.

– Jag skulle ljuga om jag sa att julen inte kommer bli svår. Jag säger inte att det blir min sista, eftersom jag inte vet säkert. Jag vill vara här så länge jag kan, men det kan bli så. Jag vill bara glädjas av julen och tillbringa tiden med Jess och barnen, sa han då till The Sun.

Har överlevt längre än förväntat

Lyckligtvis var inte Paris-resan Jonnie Irwins sista. Han lyckades kämpa på och fyllde faktiskt 50 år i november i år. Han kändes då piggare och fräschare än på länge.

Familjen firade hans milstolpe genom att dra på sol- och badsemester i Spanien.

– Jag känner mig privilegierad över att kunna fira min födelsedag genom att titta på en blå himmel och ha sand mellan tårna. Jag hade en födelsedagsfest i början av året eftersom jag inte tänkte att jag skulle klara mig. Det var som att gå på sin egen begravning. En del skoj, en del dans. Men nu är jag här. Det är en jäkla seger, sa han till Hello.

Men det var inte bara födelsedagen han knappt vågat drömma om att få uppleva. Det blev även en till jul för Jonnie. Han trotsade läkarnas dom och har nu överlevt ett år mer än vad de trodde förra hösten.

Under juldagen publicerade han en bild på Instagram.

Jonnie Irwin, puben
Foto: Instagram

Det var ett tag sedan jag väntade utanför på att en pub skulle öppna, men en nytänd brasa och en öl var en välkomnande distraktion under den korta promenaden innan juldagslunchen”, skriver han och fortsätter:

Hoppas ni alla hade trevliga dagar och njuter av annandag jul, precis som man bör”.

Firade nyår med familjen

Det blev även ett nyårsfirande med familjen innan 2023 var över.

Han hann både med att ha riktigt kul med sina tre barn och att sitta ned, ta det lugnt och äta gott och dricka öl med sina kompisar.

Gott nytt år till er alla. Ett barndisco med en fejkad nedräkning följt av en lugn middag hemma med vänner är så mycket rock n’ roll som det kan bli”, skriver han på Instagram

Jonnie Irwin nyårsdisco
Foto: Instagram

Vad härligt att du hade ett trevligt nyårsfirande, Jonnie. Fortsätt att vara stark och kämpa på för dig själv, din fru Jess och dina barn.

Vi håller alla tummar vi kan för dig.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev