Exfruns starka löfte till Frank Andersson – direkt efter begravningen

Det har gått lite mer än en månad sedan folkkäre elitbrottaren Frank Andersson gick bort i sviterna av hjärtproblem. Under tisdagen samlades nära och kära för att ta farväl under begravningen i Heliga korsets kapell, där bland annat exfrun Jeanette Bouvin Nygren, fick det avslut hon ville. Nu berättar hon om löftet hon avgett till bortgångne exmaken Frank.

Igår kom dagen många bävat för. I Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården hölls en ceremoni för bortgångne Frank Andersson, och ett stort antal kända namn hade samlats för att ta farväl av honom. Bland annat Patrik Sjöberg, Börje Salming, J-O Walder och Adam Alsing.

Kände lättnad

Det blev en stark och jobbig stund för många, men för exfrun Jeanette Bouvin Nygren var det också en lättnad att få ta farväl på riktigt, det berättar hon för Hänt.
– Allt blev verkligen som vi planerat och önskat. Precis så som Frank själv önskat. Det blev helt klart en ceremoni värdig en världsmästare och framförallt en ceremoni där jag och barnen fick ett vackert och fint avsked, säger Jeanette Bouvin Nygren.

Frank Andersson med exfrun Jeanette Bouvin

Jeanettes löfte till Frank

Då Frank gick bort hastigt hann Jeanette inte ta farväl ordentligt, men under tisdagens ceremoni fick hon det avslut hon väntat på, och gav därmed ett löfte till exmaken.
– Jag kommer alltid fortsätta kriga för honom och för rättvisa. Det känns tomt. Men samtidigt så känner jag en lättnad. Nu är denna jobbiga dag äntligen över och vi kan påbörja vårt sorgearbete, säger hon till Hänt.

Frank Andersson
Foto: FREDRIK PERSSON / TT

Dela gärna för att hedra minnet av Frank Andersson du också.