Foto: TT

GRATTIS: Krister Henriksson fyller 75 år – beslutet med hustrun Cecilia efter alla år tillsammans

Krister Henriksson blev Wallander med hela svenska folket.
På fredagen fyller den populäre filmstjärnan, som är gift med skådespelaren Cecilia Nilsson, 75 år!

Skådespelaren Krister Henriksson, 75 år på fredagen, spelade poliskommissarie Kurt Wallander i hela 32 filmer.

Men därefter har den rutinerade skådisen dragit sig tillbaka från den omåttligt populära filmserien som utspelar sig i Ystad.

Henriksson har en lång karriär bakom sig och har hunnit med mycket, både på och utanför rampljuset. År 2000 blev ett riktigt succéår för Krister, som då belönades med såväl Gösta Ekman-stipendiet, som kungamedaljen Litteris et Artibus. Han har även bland annat prisats med Guldbaggen för bästa manliga huvudroll vid två tillfällen.

Sedan över 30 år tillbaka gift med hustrun Cecilia Nilsson, 64 – också hon skådespelare, känd från många filmer och tv-serier.

Stockholm 2012-01-23 Cecilia Nilsson och Krister Henriksson på Guldbaggegalan 2012 på Cirkus i Stockholm. Foto Leif R Jansson / TT

Krister Henriksson har tidigare berättat varmt om parets relation och hur den har förändrats på senare år – att de lever som särbos sedan några år.

– Jag gillar att vara själv, men jag gillar inte att vara ensam. Det är skillnad. Jag gillar att vara själv, och det handlar väldigt mycket om mitt jobb. Det är så mycket omkring hela tiden. Människor hela tiden. Det är klart som fan att man ibland känner ”Gud, ge mig ett litet litet rum där jag får vara själv, men inte ensam”, sa Henriksson i dokumentären ”Porträtt av Krister Henriksson”.

LÄS MER: Krister Henrikssons kollaps på scenen – var nära att dö

I en intervju med Expressen ifjol berättade Henriksson om beslutet med Nilsson.

– Vi är särbos sedan fem år tillbaka, men vi kan se varandra genom våra fönster. Vi tyckte det var bra men vår omgivning reagerade direkt och undrade om vi skulle skiljas. Det ska vi inte, men nu när barnen är stora och har flyttat så kan vi anpassa oss till den livssituation som är bäst, säger han till Expressen.

STOCKHOLM 20211022 Krister Henriksson, skådespelare Foto: Fredrik Sandberg / TT

Och att ha haft Cecilia vid sin sida genom så många år, betyder mycket för Krister.

– Hon är min livskamrat, ett bra ord mellan oss är evig kärlek. Och det är och har alltid varit en fördel att min partner har samma yrke.

På fredagen fyller Krister Henriksson 75 år! Stort grattis!

Skriv gärna en kommentar och skicka era gratulationer till denne skicklige skådespelare!