GRATTIS: Malena Ernman fyller 53 år – därför vägrar stjärnan skönhetsingrepp: ”Ingenting för mig”

Malena Ernman har nu all anledning att fira och dra fram både tårta och ballonger. Den 4 november fyller operasångerskan nämligen 53 år.

Om vi pratar om svenska operastjärnor så är det vissa namn som bara måste nämnas i sammanhanget.

Ett av dessa är utan tvekan Malena Ernman.

Hon har genom åren skördat enorma framgångar och är en av våra största stjärnor inom branschen.

Artisten har representerat Sverige i Eurovision Song Contest, stått på mäktiga scener, slagit igenom internationellt och prisats gång på gång för sina fantastiska musikprestationer.

Vägrar skönhetsingrepp

Att synas i rampljuset på det sätt som Malena gjort innebär att strålkastarljuset ständigt riktats mot både stjärnans privatliv och yttre.

Faktumet att artistbranschen ofta präglats av skönhetsideal och utseendefixering är knappast någon nyhet.

Men vad gäller Malena Ernman så har hon tidigare berättat i en intervju med Expressen att skönhetsingrepp inte är något som hon är ett dugg intresserad av.

– Det där är ingenting för mig. Jag ser att många av mina kollegor har skönhetsopererat sig. Jag har till exempel lite rynkor, men jag tycker om mitt ansikte. Jag har inte gjort några ingrepp, och i dag kan jag inte tänka mig det. Men jag fördömer absolut inte de som gjort det, har hon sagt till tidningen.

STOCKHOLM 20220201 Sångerskan Malena Ernman intervjuas efter att beskedet om att publikrestriktionerna hävs från och med den 9 februari. Foto: Paul Wennerholm / TT
STOCKHOLM 20220201 Sångerskan Malena Ernman. Foto: Paul Wennerholm / TT

Malena Ernman om åldrandet

Den 4 november fyller artisten 53 år.

I en intervju med Femina berättade hon i fjol att åldrandet är något som hon inte tycker speciellt mycket om.

Däremot verkar det som att det inte finns några som helst planer på att lägga av med musiken eller karriären, utan den vill hon gärna syssla med i många år framöver.

– Jag tycker inte om att bli äldre om jag ska vara ärlig, men jag försöker att lära mig att acceptera den biten mer. Jag är i bra form och ser fram emot fler huvudroller i musikaler och att göra film. Jag tänkte hålla i 30 år till, minst. Sen kan jag börja om som lärare eller bli chef på någon institution, har hon sagt till Femina.

Malena Ernman, allsång på Skansen
Foto: SVT

Stort grattis på födelsedagen, Malena!