Gustav Mandelmann avslöjar hemligheten – inför sommarpratet med frun Marie

Gustav och Marie Mandelmann blir sommarvärdar i P1 i sommar.

Nu avslöjar Gustav att han inte kunde hålla tyst om den exalterade nyheten – och berättade det för en tid sedan för sin mamma.

Redan 1959 sändes det första ”Sommar i P1”. Sedan dess har det blivit ett traditionenligt inslag hos svenska folket – och i dag annonserade Sveriges Radio vilka som blir årets sommarvärdar.

Bland årets sommarvärdar återfinns bland annat skidåkaren Frida Hansdotter, författaren och journalisten Katarina Wennstam och artisten Sabina Ddumba. Men en av de sommarvärdar som många jublade högst för var paret Gustav och Marie Mandelmann.

”Som att göra en marsipantårta!”

Det folkkära paret, som syns i programmet ”Mandelmanns gård” i TV4 sommarpratar tillsammans den 27 juni.

Både Gustav och Marie tycker det är väldigt roligt att få äran att vara sommarvärdar i P1.

– Vi satt bredvid varandra på varsin stol och snackade in i micken, det var en ny grej för oss! Det var som att göra en marsipantårta med helt nytt innehåll och det smakade ju gott till slut, säger Gustav Mandelmann till Svensk Dam.

Avslöjade hemligheten – för mamma

Att hemlighålla varje års sommarvärdar är ett stort uppdrag för Sveriges Radio. Producenten Bibi Rödöö, som varit en del av programmet i över 20 år, berättade tidigare för hemsidan Hemmets Journal att de strimlat papper och aldrig tagit med sig anteckningar ut från rummet, allt för rädslan att någonting ska läcka.

Men paret Mandelmann kunde ha avslöjats som sommarvärdar tidigare. Gustav kunde nämligen inte hålla sig från att berätta för sin mor.

– Jag sa det tidigt till min morsa men det är för att hon ska hålla sig på pinn på ålderdomshemmet. Men jäklar, för sen hade hon pratat hela personalen om det, säger han till Svensk Dam.

– Barnen fick veta eftersom att vi skulle åka hit och de behöver passa gården, fyller Marie Mandelmann i.

LÄS MER: Hela listan: Här är alla sommarpratare 2018

Foto: Fredrik Sandberg/TT Nyhetsbyrån
Vilket sommarprat ser du mest fram emot? Lämna dina tankar i kommentarsfältet och dela vidare!