Här är allt du behöver veta om Suzanne Reuter – karriären, privatlivet, längden…

Hipp, hipp, HURRA – för Suzanne Reuter i dag! Den folkkära skådespelerskan fyller 71 år på onsdagen!

Här är allt du behöver veta om den fantastiska skådespelerskan.

Suzanne Reuter är en av våra absolut mest kända och folkkära skådespelare. Genom åren har hon stått på scenen och spelat i en mängd filmer och tv-serier.

Bland annat har hon medverkat i succéer så som Rederiet, Svensson Svensson, Vår tid är nu, Fröken Frimans krig, Drömkåken och mycket, mycket mer.

Men hur bra koll har du egentligen på Suzanne Reuter? Här följer fakta om henne!

Suzannes Reuters uppväxt

Hon föddes i Stockholm den 14 juni 1952, men växte upp i Kungsbacka, Halland. Suzanne Reuter är dotter till ingenjören Terje Reuter och skådespelerskan Bojan Westin.

I programmet Vilket Liv! berättade Suzanne att hon under uppväxten flyttade omkring mycket och bytte skola sju gånger under tio års tid. Gymnasietiden spenderade hon på Bromma Gymnasium.

Efter gymnasiet jobbade hon bland annat som hemsamarit och restaurangbiträde.

Artikeln fortsätter efter bilden.

suzanne reuter
Suzanne Reuter under inspelningen av filmen ”En dag kommer allt det här bli ditt” utanför Alingsås. Foto: Adam Ihse / TT

När slog Suzanne Reuter igenom?

1976 sökte Suzanne till Teaterhögskolan i Göteborg. Tre år senare hade hon studerat klart och började vid Östgötateatern. 1980 blev hon verksam inom TV-teaterensemblen där hon var med fram till 1983.

Debuten kom dock tidigare. Redan 1978 spelade hon i komediserien Skyll inte på mig! tillsammans med bland andra Brasse Brännström och Magnus Härenstam.

För den större publiken blev Suzanne Reuter känd när hon var med i Lorry (1992-1995), samt i filmen Yrrol. Efter det så satte karriären fart på allvar.

Är Suzanne Reuter gift?

Suzanne är ogift, men var mellan åren 1983 till 2000 sambo med skådespelaren Tomas Pontén, som tyvärr gick bort 2015.

Det har tidigare avslöjats att Suzanne hade en romans med Dan Ekborg för massvis av år sedan.

LÄS MER: Suzanne Reuter rörd till tårar – när tidigare kärleken plötsligt kliver in på scenen och bekräftar vad alla anat

Artikeln fortsätter efter bilden.

Suzanne Reuter och Tomas Pontén under 1995 års Guldbaggegala
Suzanne Reuter och Tomas Pontén under 1995 års Guldbaggegala. Foto: Leif R Jansson/Pica/TT

Har Suzanne Reuter barn?

Tillammans med den tidigare sambon Tomas Pontén har Suzanne tre söner som är vuxna i dag. Suzanne är väldigt förtegen med sitt privatliv men har tidigare berättat i programmet Vilket Liv! att två av sönerna var allvarligt sjuka när de föddes.

Hur lång är Suzanne Reuter?

Enligt IMDB är stjärnan 157 centimeter lång.

Har Suzanne Reuter varit sjuk?

Runt 2015 började Suzanne märka att något inte stod rätt till. Hon sökte vård men läkarna avfärdade det snabbt som stress och utmattning.

Suzanne krävde att de skulle operera in en ILR, vilket enligt Karolinska är ”en implanterbar EKG-monitor som övervakar hjärtas elektriska aktivitet, din puls.”

När de väl gjort operationen visade det sig att Suzanne haft helt rätt, det var inte bara stress. Istället upptäckte de ett ovanligt förmaksflimmer, vilket resulterar i att hjärtat slår oregelbundet och ibland också snabbare än normalt.

– Säkert upplevdes jag som besvärlig, men jag var påläst, och tänkte definitivt inte åka hem och fortsätta att svimma utan att veta om dess orsaker. Mitt liv är mitt, sade Suzanne Reuter i en intervju med Femina.

LÄS MER: Suzanne Reuters ord om tuffa hälsokampen – efter läkarnas allvarliga misstag: ”Mitt liv är…”

Därför tackade Suzanne Reuter ja till ICA-reklamen

Det var mitt under pandemin som det presenterades att Suzanne Reuter och Björn Kjellman fått rollerna som ICA-Stina respektive ICA-Stig.

Suzanne har förklarat att det var skönt med ett stabilt gig och att det blev särskilt positivt när pandemin slog till, då kulturen stannade av.

LÄS MER: Därför tackade Suzanne Reuter ja till Ica-reklamen egentligen – nu bryter hon tystnaden

Suzanne Reuter, Björn Kjellman
Foto: Youtube

Stort grattis till dig Suzanne! Hoppas du får en helt fantastisk dag!

Passa på att hylla och gratta Suzanne i kommentarerna på Facebook!