Här förevigas superstjärnan Tim ”Avicii” Bergling som vaxdocka på Madame Tussaud

Tim Bergling, mer känd som Avicii lämnade jordelivet alldeles för tidigt när han gick bort i april förra året.

Men nu förevigas han hos Madame Tussaud i New York.

– Jag tycker att det är enkelt att se att Avicii är en av de mest ikoniska musikerna i vår generation, säger Tom Middleton, chef på Madame Tussauds till Billboard.

Tim Bergling lämnade inte bara en enormt framgångsrik karriär som DJ under namnet ”Avicii”. En värld och en familj lämnades i sorg när han gick bort i april förra året.

Efter hans död släpptes ett postumt album och i december arrangeras en minneskonsert till artistens ära med flera världsartister i Stockholm.

Men att hans minne aldrig kommer glömmas bort det vet vi alla. Nu förevigas han som vaxdocka hos Madame Tussauds i New York.

Tillsammans med Tims föräldrar har ett team skapat Tims docka, som ses stå i dj-båset med ett glatt leende, med en hand i luften och en hand på mixerbordet, hörlurarna runt halsen och kepsen bakochfram – så som han ofta framträdde under sina konserter.

– Jag tycker att det är enkelt att se att Avicii är en av de mest ikoniska musikerna i vår generation, säger Tom Middleton, chef på Madame Tussauds till Billboard.

Avicii på Madame Tussauds. Foto: Astrid Stawiarz/Getty images (pressbild)

Arbetat tillsammans med artistens föräldrar: ”Lyckliga”

Att bevara Aviciis själ i dockan har varit oerhört viktigt berättar Tom.

– Det har varit en ära att få arbeta tillsammans med Aviciis föräldrar genom hela processen. När vi startade detta projekt visste vi att när vi arbeta med hans familj var det ett måste att fånga själva själen i vem Avicii var både på och utanför scenen. Vi är lyckliga över hur otroligt denna upplevelse har varit och kommer att bli för våra gäster från hela världen, säger han i ett pressmeddelande.

Vad tycker ni? Har de lyckats fånga Aviciis själ i dockan? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.